Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES kalba apie migrantų krizės stabilizavimą, ekspertai mano, kad džiaugtis dar anksti

ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis jau sako, kad migrantų judėjimas į Baltarusiją ir iš jos šiuo metu kontroliuojamas. Kitaip tariant, nors pasienyje su Lenkija, Lietuva ir Latvija iki šiol yra maždaug 2 tūkst. migrantų, Bendrija mano, kad krizė yra valdoma. Lietuvos politikos ekspertai 15min teigė, kad pozityvių ženklų yra, tačiau pasakyti, kad migrantų krizė baigėsi, nesiryžta.
Migrantai Lenkijos pasienyje
Migrantai Lenkijos pasienyje / Tass/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį ES ekspertų grupė išvyko į Baltarusiją aptarti techninių klausimų, susijusių su nelegalių migrantų, susirinkusių prie Lenkijos sienos, repatriacija. Apie tai pranešė bloko diplomatijos vadovas J.Borrellis.

„Nedidelė grupė, atstovaujanti Europos Komisijai ir Europos išorės veiksmų tarnybai (EIVT), vyksta į Minską. Bus kalbama apie techninius kontaktus, siekiant nustatyti, ko reikia žmonių repatriacijai supaprastinti“, – sakė J.Borrellis.

Tiesa, jis akcentavo, kad kalbama tik apie techninių klausimų išsprendimą, o ne apie visapusiškas derybas su Minsku. Briuselis tokių derybų atsisako.

Anksčiau antradienį Europos Komisijos pirmininkės pavaduotojas Margaritis Schinas pareiškė, kad Europa ketina siekti nelegalių migrantų sugrįžimo į kilmės šalis spartinimo.

„Turime idėją. Ja siekiama spartinti migrantų sugrįžimą namo“, – sakė jis trumpoje spaudos konferencijoje Briuselyje.

ES teigia, kad šiuo metu migrantų atvykimas į Baltarusiją yra kontroliuojamas, taip pat pradėta ir jų repatriacija į gimtąsias šalis.

„Dar yra darbų, kuriuos būtina nuveikti, tačiau šiuo metu migrantų judėjimas yra kontroliuojamas“, – tikino J.Borrellis.

Su tuo sutikęs Seimo narys Laurynas Kasčiūnas 15min vis dėlto pabrėžė, kad krizė jau kontroliuojama dėl pačios Lietuvos veiksmų. O politologas Laurynas Jonavičius tvirtino, kad džiaugtis dar anksti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius