Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mike'as Pompeo: JAV elgsis „teisėtai“, po D.Trumpo grasinimų Iranui

Bet kokie Jungtinių Valstijų kariniai veiksmai prieš Iraną atitiks tarptautinę teisę, sekmadienį pareiškė JAV valstybė sekretorius Mike'as Pompeo po to, kai šalies prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino pulti šalies kultūros objektus.
Mike'as Pompeo
Mike'as Pompeo / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Trumpas anksčiau buvo apkaltintas grasinantis įvykdyti karo nusikaltimą, kai tviteryje pareiškė, kad tarp potencialių 52 amerikiečių taikinių Irane, į kuriuos taikysis amerikiečiai, bus „Irano kultūrai svarbios“ vietos, jeigu Iranas įvykdys savo pažadą atkeršyti už aukšto rango kariuomenės vadovo nužudymą.

Televizijai duoto interviu paklaustas, kodėl D.Trumpas grasina Iranui karo nusikaltimu, M. Pompeo atsakė: „Mes elgsimės teisėtai. Veiksime sistemos viduje).

„Visuomet taip elgėmės ir taip elgsimės“, – ABC televizijos kanalo laidai „This Week“ pareiškė M. Pompeo.

Jis atsisakė pateikti daugiau detalių apie potencialius taikinius, tačiau pareiškė, kad D.Trumpas „niekada nevengs ginti Amerikos“. „Esu matęs, ką mes planuojame, kalbant apie taikinius. Esu įsitikinęs, kad Gynybos departamentas ir toliau svarsto variantus, – sakė jis. – Amerikos žmonės turi žinoti, kad kiekvienas taikinys, į kurį smogsime, bus teisėtas taikinys, ir tai bus taikinys siekiant vienintelio tikslo – saugoti ir ginti Ameriką.“

D.Trumpo grasinimai šeštadienį sulaukė demokratų kaltinimų, jog jis pažeis Ženevos konvenciją, kurioje nurodoma, kad taikytis į kultūros objektus yra karo nusikaltimas.

„Jūs grasinate įvykdyti karo nusikaltimą. Mes nekariaujame su Iranu. Amerikos žmonės nenori karo su Iranu“, – tviteryje parašė viena iš aukščiausio rango demokratų atstovų, senatorė Elizabeth Warren, siekiant mesti iššūkį D.Trumpui lapkritį vyksiančiuose Amerikos prezidento rinkimuose.

Irano užsienio reikalų ministras Javadas Zarifas taip pat tviteryje parašė, kad „taikytis į kultūros objektus yra KARO NUSIKALTIMAS“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius