Mike'as Pompeo perspėjo dėl Venesuelos opozicijos susiskaldymo

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo per vieną uždarą pasitarimą perspėjo, kad Venesuelos opozicijos susiskaldymas žlugdo jos pastangas nuversti prezidentą Nicolas Maduro, trečiadienį paskelbė JAV žiniasklaida.
Mike'as Pompeo Vokietijoje
Mike'as Pompeo Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dienraščio „The Washington Post“ straipsnyje sakoma, kad M. Pompeo šiuos komentarus išsakė Niujorke praeitą savaitę ir kad leidinys turi to susitikimo įrašą.

JAV vyriausybė oficialiai remia sausį prezidentu pasiskelbusį Venesuelos opozicijos lyderį Juaną Guaido.

VIDEO: Venesuelos kariškių apsuptas Juanas Guaido: „Atėjo laikas sukilti“ – jo palaikyti atėjo minios

Vašingtonas ir daugiau kaip 50 kitų šalių yra pripažinę J.Guaido laikinuoju Venesuelos vadovu. Jis yra įsitraukęs į jau kelis mėnesius besitęsiančią konfrontaciją su N. Maduro ir kaltina jį uzurpavus valdžią gilios ekonomikos krizės apimtoje šalyje, kurioje stinga maisto, vaistų ir kitų būtiniausių dalykų. Milijonai Venesuelos gyventojų dėl šios sunkios padėties buvo priversti ieškoti geresnio gyvenimo užsienyje.

VIDEO: Lietuviai pamatė krizę Venesueloje savo akimis: tokio skurdo ir liūdesio dar nebuvo matę

Vis dėlto N. aduro iki šiol atlaikė griežtų JAV sankcijų spaudimą ir yra remiamas Rusijos, Kinijos, Kubos, taip pat savo šalies kariuomenės.

„Mūsų galvosūkis – išlaikyti opoziciją vieningą – pasirodė esąs velniškai sunkus“, – „The Washington Post“ citavo M.Pompeo.

„Vos tik Maduro išeis, visi iškels ranką ir [pasakys]: „Rinkitės mane – aš esu naujasis Venesuelos prezidentas.“ Būtų daugiau kaip 40 žmonių, įsitikinusių, kad jie yra teisėti Maduro įpėdiniai“, – kalbėjo JAV diplomatijos vadovas.

VIDEO: „Didžiausia Venesuelos istorijoje“ demonstracija prieš N.Maduro: nušauta moteris, sužeisti 46 žmonės

Kaip pranešama, M.Pompeo aiškino, kad nesutampantys opozicijos veikėjų interesai sužlugdė J.Guaido mėginimą balandžio 30 dieną pakurstyti lemiamą sukilimą, tad jis greitai išsikvėpė.

Venesuelos opozicijos nesutarimai nėra jokia paslaptis, bet Jungtinės Valstijos dažnai sakydavo, kad 35 metų inžinierius J.Guaido iškilimas smarkiai padidino vienybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius