Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijonus gyventojų turinčiame Kinijos mieste uždaryta 90 procentų parduotuvių ir restoranų

Shenyang mieste Kinijos šiaurės rytuose, kuriame gyvena daugiau nei 8 milijonai žmonių, per kelias dienas buvo uždarytos beveik visos parduotuvės ir restoranai. Paniką pasėjo kalbos, kad valdžia vykdys reidus ir griežtai baus už pardavinėjamas padirbtas prekes ir tuos, kurie nesilaiko nustatytų normų.
Uždarytos parduotuvės Kinijoje
Uždarytos parduotuvės Kinijoje / Weibo

Gyventojai Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ skundžiasi, kad jie dabar gyvena tarsi vaiduoklių mieste, kuriame negalima nieko nusipirkti, rašo BBC.

„Išėjau papietauti, o visi prekybos centrai ir restoranai buvo uždaryti! Kaip mes išgyvensime?“, – skundėsi vienas gyventojas. „Shenyang dabar yra miręs miestas. Miestas be gyvenimo ir be laimės“, – pridėjo kitas.

Anot interneto komentatorių, milžiniškos baudos laukia net už dantų krapštukus, jeigu jie bus pardavinėjami parduotuvėse, kurios neturi tam licencijos. Jie teigia, kad restoranams grės 10 tūkst. juanių (apie 4400 litų) bauda už kiekvieną restorane rastą musę.

„Tea Leaf Nation“ cituoja ir daugiau komentatorių praneštų baudų, kurios yra net anekdotiškos. Pavyzdžiui, tofu pardavinėjanti moteris buvo nubausta 2 tūkst. juanių (apie 880 litų) bauda už tai, kad nedėvėjo veido kaukės.

Internautai spėja, kad masiniai reidai vykdyti stengiantis užkamšyti biudžeto skyles, kurios atsivėrė miestui besirengiant 12-osioms Nacionalinėms žaidynėms, kurios Shenyange vyks po mėnesio.

Miesto valdžia neigia, kad buvo pradėti reidai. BBC ji teigė, kad parduotuvės buvo uždarytos išgirdus gandus, kurie yra niekuo nepagrįsti. Vietos pareigūnai neigė, kad yra vykdoma tokia kampanija, o žmonės baudžiami didelėmis baudomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius