Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijonus laimėjęs vyras pradingo

Prabėgo jau 10 mėnesių nuo tada, kai keliasdešimt milijonų JAV dolerių loterijoje laimėjęs Floridos gyventojas dingo be žinios. Tačiau jo artimieji pranešė apie tai vos prieš 2 mėnesius.
Doleriai
Gali būti, kad pergalė loterijoje A.Shakespeare'ui atnešė ne laimę, o mirtį. / R.Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 2 Florida CNN

43 metų sunkvežimio vairuotojas Abrahamas Shakespeare laimėjo 31 mln. JAV dolerių (74,4 mln. Lt) Floridos loterijos prizą 2006 metais. Po metų jis triumfavo ir teismo procese, kuriame jo kolega sunkvežimio vairuotojas kaltino A.Shakespeare'ą ištraukus laimingąjį bilietą iš jo kišenės, kol jiedu vežiojo mėsą po Majamio restoranus.

Loterijos laimėtojo šeima apie jo dingimą pranešė praėjusių metų lapkričio 9 dieną. Polko apygardos šerifui jie papasakojo nematę vyro nuo balandžio.

„Aplinkybių vis daugėja. Pasak žmogžudystės tyrėjų, tai verčia mus tikėti, kad yra didelė tikimybė, kad jis mirė anksčiau laiko“,  – CNN sakė šerifas Grady Juddas.

Iki lapkričio pabaigoje švenčiamos Padėkos dienos nesulaukusi jokių žinių iš paties A.Shakespeare'o, valdžia paskelbė, kad už informaciją apie jį sumokės 5 tūkst. dolerių (22 tūkst. Lt) premiją.

„Nesame radę jo kūno, bet neradome ir jo gyvo. Mes nežinome, ar jis gyvas, ar miręs, bet turime rimtų įtarimų, kad jis tapo žmogžudystės auka“,  – minėjo šerifas. 

Įtartinas bičiulės elgesys

Pasak G.Juddo, tyrėjai ypač įtartinai žiūri į dingusiojo bičiulę Dee Dee Moore, kuri galėjo būti susijusi su jo dingimu.

Detektyvai sako, kad D.D.Moore mokėdavo žmonėms tūkstančius dolerių, jei jie artimiesiems melagingai pranešdavo apie A.Shakespeare'ą. Anot Polko šerifo, kartą ji netgi sumokėjo 5 tūkst. dolerių dingusiojo pusbroliui, kad šis loterijos laimėtojo mamai nusiųstų gimtadienio atviruką, esą pasirašytą jos sūnaus.

D.D.Moore turėjo A.Shakespeare'o telefoną ir siuntinėjo SMS žinutes sau ir kitiems apsimetinėdama, kad tai darąs loterijos laimėtojasCNN nepavyko susisiekti su pačia D.D.Moore. G.Juddo teigimu, tyrimo pradžioje ji uoliai bendradarbiavimo su policija, tačiau pastaruoju metu nustojo bendrauti su tyrėjais.

Prieš nustodama kalbėtis su detektyvais, moteris jiems papasakojo, kad A.Shakespeare'as išvyko iš Floridos centrinėje dalyje esančio Leiklando miesto, nes esą pavargo žmonių, nuolat prašančių iš jo pinigų. Tačiau tyrėjai išsiaiškino, kad visos dingusiojo banko sąskaitos ir kita nuosavybė perrašyti D.D.Moore vardu.

Be to, pasak šerifo, moteris turėjo A.Shakespeare'o telefoną ir siuntinėjo SMS žinutes sau ir kitiems apsimetinėdama, kad tai darąs loterijos laimėtojas. Taip pat ji skambindavo vyro mamai, kad sukurtų iliuziją, jog jis gyvas.

D.D.Moore pasakojo tyrėjams, jog ji pasisiūlė padėti tvarkyti daugiamilijoninius turtus, kuriuos jis įgijo loterijoje. G.Juddo teigimu, detektyvai skaičiuoja, kad iš A.Shakespeare'o laimėtos sumos dabar telikę apie pusę – 16,9 mln. dolerių.

Šerifas vis dar ragina A.Shakespeare'ą atsiliepti, jei jis dar gyvas: „Mes tiesiog norime žinoti. Jeigu jis  praneštų mums, kad yra gyvas, mes užbaigtume tyrimą ir jis galėtų toliau sau ramiai gyventi“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius