Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milžinišką gaisrą Tiandzine gesinę ugniagesiai nė nežinojo, kad dega chemikalai

Per didžiulį sprogimų palydėtą gaisrą Tiandzino uostamiestyje, Kinijos šiaurėje, daugybė ugniagesių žuvo tik dėl to, kad net nežinojo gesinantys degančius chemikalus, rašo „Business Insider“. Iš 139 šiame gaisre žuvusių žmonių – apie pusė gelbėtojai ir ugniagesiai.
Tiandzino sprogimo padariniai iš oro
Tiandzino sprogimo padariniai iš oro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „Business Insider“, daugiausia ugniagesių žuvo iš tos komandos, kuri į įvykio vietą atskubėjo pirmoji. Tuomet dar nebuvo aišku, kad dega chemikalai, todėl ugniagesiai griebėsi liepsnas malšinti įprastai – vandeniu. Tačiau jis padėtį tik pablogino, nes sušlapę chemikalai ėmė sproginėti.

Labai panaši situacija buvo susidariusi 2013 m. per gaisrą Teksase. Tuomet iš penkiolikos gaisre žuvusių žmonių vienuolika buvo ugniagesiai. Atlikus šio įvykio tyrimą paaiškėjo, kad ugniagesiai neturėjo jokių galimybių sustabdyti ugnies, todėl būtų buvę geriau, jei jie patys būtų pasitraukę į saugią vietovę.
Kas sukėlė šį gaisrą, neaišku iki dabar. Žinoma tik tiek, kad užsidegė sandėlyje laikytos sprogios cheminės medžiagos.

JAV nustatyta griežta tvarka, kad ugniagesiai turi tiksliai žinoti, kokios medžiagos laikomos įmonių teritorijose, turėti visus planus, teigia cheminės saugos specialistas Ralphas Stuartas iš Kyno valstybinio koledžo. Be to, ugniagesiai gali verslui padėti parengti evakuacijos planus, patarti, kaip išvengti nelaimių.

Tačiau net Amerikoje nėra viskas iki galo išspręsta. Pavyzdžiui, medžiagų sąrašus ir jų išdėstymo planus įmonės dažnai turi popierinius ir laiko savo patalpose. Jei jos užsidega, ugniagesiai neturi galimybių gauti reikiamos informacijos. Ugniagesiai patartų turėti tokių dokumentų elektronines kopijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius