-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minint antrąsias perversmo metines JAV paskelbė naujų sankcijų Mianmarui

Jungtinės Valstijos Mianmarui pritaikė naujas sankcijas; toks žingsnis žengtas antradienį, dieną prieš antrąsias karinio perversmo, per kurį buvo pradėta smurtinė kampanija prieš demokratijos aktyvistus, metines.

JAV iždo departamentas sankcijas pritaikė Mianmaro energetikos ministrui Myo Myint Oo ir dviem svarbiausiems valstybinės „Myanmar Oil and Gas Enterprise“ (MOGE) įmonės pareigūnams.

Jis taip pat paskelbė sankcijas Mianmaro karinių oro pajėgų vadovui Htun Aungui, buvusiam kariuomenės pareigūnui Hla Swe, kuris, Iždo departamento teigimu, tiekia ginklus režimą palaikančioms kovotojų grupuotėms, ir Htoo Htwe Tay Za, verslininko Tay Za, kurio didelė įmonė „Htoo Group“ glaudžiai bendradarbiauja su Mianmaro kariuomene, dukrai.

Be to, Iždo departamentas pritaikė sankcijas kariuomenės kontroliuojamai Sąjungos rinkimų komisijai ir dviem valstybinėms kasybos bendrovėms.

Sankcijos, paskelbtos kartu su panašiais Kanados ir Britanijos veiksmais, buvo įvestos po to, kai Mianmaro chunta suabejojo savo paskelbtu planu surengti naujus rinkimus ir pareiškė, kad šalis „negrįžo į normalią padėtį“.

Chuntos priešininkai, įskaitant prieš perversmą nusistačiusias „Liaudies gynybos pajėgas“ (PDF) ir šešėlinę vyriausybę, bandė užgrobti „valstybės valdžią, pasitelkdami neramumus ir smurtą“, antradienį pareiškė Nacionalinė gynybos ir saugumo taryba, kurioje dominuoja kariškiai.

Pareiškime teigiama, kad „tie, kurie nori visiškai sunaikinti valstybę, tęsia savo veiklą“.

2021 metų vasario 1 dieną kariuomenė užgrobė valdžią, nuvertė demokratiškai išrinktą vyriausybę, nušalino nuo pareigų prezidentą Win Myint ir valstybės patarėją Aung San Suu Kyi.

„Per pastaruosius dvejus metus kariuomenė ir toliau naudojo smurtą ir priespaudą, kad atimtų iš Birmos žmonių galimybę patiems išsirinkti savo vadovus“, – teigė JAV iždo departamentas, pavartojęs buvusį oficialų šalies pavadinimą.

Chunta „naudojo savo karinius orlaivius, ypač remiama Rusijos, bombardavimams iš oro ir kitiems išpuoliams prieš demokratines jėgas vykdyti, kartu žudydama ir perkeldama civilius gyventojus“, sakoma pranešime.

VIDEO: Kariniam perversmui Mianmare – metai, JAV skiria naujas sankcijas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius