Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minskas augina KGB jaunimą

Baltarusijoje steigiamas patriotinis paauglių judėjimas, kuris bendraus su Kremliaus "našistais".
Temos: 3 Rusija KGB Minskas

Baltarusijoje buriamas naujas paauglių ir jaunimo judėjimas "Jaunasis dzeržinskietis". Prie Minsko jau atidaryta karinė patriotinė stovykla. Paaugliai ten marširuoja, mokosi šaudyti iš kovinių ginklų, juos treniruoja instruktoriai iš specialiųjų dalinių. Organizatoriai sako, kad ketina bendradarbiauti su Rusijos judėjimu "Mūsiškiai" ("Naši").

Naujojo judėjimo iniciatorius iš Baltarusijos "Dinamo" susivienijimo Jevgenijus Pavlovskis teigia, kad svarbiausias tikslas - ugdyti jaunimą patriotine dvasia. Naujasis judėjimas susies tokias organizacijas kaip "Jaunasis milicininkas", GAI ir kitas. Į jį gali stoti vaikai nuo 6 iki 16 metų. Rusijos laikraštis "Kommersant" ironizuoja, kad naująją organizaciją galima būtų pavadinti "jaunasis KGB draugas".

Didžiausia Baltarusijoje provyriausybinė jaunimo organizacija yra komjaunimo įpėdinė BRSM. Jos aktyvistai nuolat rengia valdžios palaikymo akcijas, taip pat agitavo už kandidatą į prezidentus Aleksandrą Lukašenką. Paaštrėjus santykiams su Vakarais jie protestavo prie JAV ir kitų užsienio valstybių ambasadų.

Įsteigdama paauglių judėjimą Baltarusijos valdžia baigia kurti provyriausybinių organizacijų, apimančių įvairaus amžiaus grupes, sistemą. Paauglius ugdys "Jaunasis dzeržinskietis", jaunimą - BRSM, o brandesnio amžiaus piliečius - judėjimas "Baltoji Rusija", įkurtas 2007 metais siekiant "paremti teigiamas valdžios iniciatyvas ir Baltarusijos nepriklausomybę".

Feliksas Dzeržinskis, kurio garbei pavadintas judėjimas, yra lenkų kilmės, gimęs dabartinės Baltarusijos teritorijoje, Ivinos vietovėje yra jo namas muziejus. Minsko karo akademija 2006 metais jam pastatė paminklą. 2005 metais, artėjant prezidento rinkimams, valstybės vadovas A.Lukašenka pareiškė, kad šalies KGB turi vadovauti "tikri čekistai", ir pateikė F.Dzeržinskio pavyzdį.

Pasak neseniai į laisvę iš Baltarusijos kalėjimo paleisto amerikiečių advokato Emmanuilo Zeltserio, KGB tardytojų kabinetuose greta A.Lukašenkos portreto kabo ir F.Dzeržinskio atvaizdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius