-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minskas: Baltarusija dėl geografinės padėties negali ištrūkti iš Rusijos įtakos sferos

Baltarusija negali ištrūkti iš Maskvos interesų sferos dėl savo geografinės padėties, ketvirtadienį pareiškė šalies užsienio reikalų ministras Vladimiras Makėjus.
Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makėjus
Vladimiras Makėjus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Baltarusija, kaip ir Šveicarija, negali kažkur išeiti už didelių kaimynių interesų ribų. Deja, negalima perkelti Baltarusijos ir Šveicarijos į kitą, patogesnę vietą“, – Minske žurnalistams sakė V.Makėjus po susitikimo su kolega šveicaru Ignazio Cassisu.

Pasak baltarusių diplomatijos vadovo, „liksime ten, kur esame“.

„Tačiau kad ir kokia būtų kai kurių didelių kaimynių, didelių geopolitinių jėgų įtaka tokioms vidutinio dydžio valstybėms kaip Baltarusija ir Šveicarija, turime labai daug bendrų interesų, sudarančių pagrindą tolesnei veiksmingai mūsų šalių sąveikai tarptautinėje arenoje“, – pabrėžė jis.

Pasak V.Makėjaus, abu ministrai aptarė galimybes vienyti pastangas, pavyzdžiui sprendžiant regiono ir viso pasaulio konfliktus.

„Šveicarija mums yra tiek ekonominės plėtros pavyzdys, tiek pavyzdys sprendžiant įvairius konfliktus pasaulio arenoje. Šiuo atžvilgiu norėtume būti panašūs į Šveicariją“, – tęsė V.Makėjus.

Ministras taip pat užsiminė apie Berno vaidmenį pradiniame Ukrainos krizės sureguliavimo etape.

I.Cassisas savo ruožtu pareiškė, kad „Baltarusija atlieka labai svarbų vaidmenį taikiai sprendžiant Ukrainos konfliktą ir apskritai veikia kaip savotiška tiltų statytoja savo regione“.

„Šveicarija irgi labai aktyviai dalyvauja [Ukrainos konflikto] sureguliavimo procese – tai mus daugeliu atžvilgiu suartina. Šios [Trišalės tarybos vykdomos] taikos derybos dėl Ukrainos sukuria papildomą dirvą Baltarusijos ir Šveicarijos suartėjimui“, – pridūrė šveicarų diplomatijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius