Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minskas: Baltarusijoje per akcijas opozicijos kandidatams paremti sulaikyta per 200 žmonių

Minske ir dar keliuose Baltarusijos miestuose per antradienį vykusias nesankcionuotas protesto akcijas buvo sulaikyti daugiau nei 250 aktyvistų, patvirtino Vidaus reikalų ministerija, šalyje didėjant įtampai prieš artėjančius prezidento rinkimus.
Protestai Baltarusijoje
Protestai Baltarusijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vakar keliose šalies gyvenvietėse buvo užfiksuota viešosios tvarkos pažeidimų: buvo sulaikyta daugiau nei 250 žmonių, įskaitant vairuotojus ir dviratininkus, už teisėto pareigūno įsakymo ar reikalavimo nepaisymą jam vykdant tarnybinius įgaliojimus, viešųjų renginių organizavimo ar vedimo tvarkos pažeidimą, taip pat už eismo taisyklių nesilaikymą“, – paaiškino ministerija.

Institucijos duomenimis, daugiausia pažeidimų nustatyta sostinėje, o ketvirtajame pagal dydį Vitebsko mieste niekas nebuvo sulaikytas.

VRM taip pat pranešė, kad surašius administracinius protokolus ir įvykdžius prevencinius pokalbius dalis sulaikytųjų buvo paleisti, o kai kurie asmenys buvo uždaryti areštinėje.

Išvakarėse pranešta, kad Minske ir daugelyje kitų miestų vakare įvyko virtinė akcijų, kurių dalyviai reiškė palaikymą neįregistruotiems kandidatams į prezidentus.

Žmogaus teisių grupė „Viasna“ trečiadienį ryte pranešė, kad saugumo pajėgos sostinėje sulaikė apie 200 žmonių.

Taip pat nurodoma, jog apie 30 žmonių buvo sulaikyti kituose miestuose – Breste, Gomelyje, Gardine, Pružanuose, Babruiske, Salihorske, Stolpcuose.

Baltarusijos žurnalistų asociacija savo ruožtu pranešė apie sulaikytus daugiau kaip 10 žiniasklaidos darbuotojų, mėginusių nušviesti protesto akcijas.

Baltarusijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą organizatoriams ir aktyviems demonstracijų dalyviams.

Antradienį Centrinė rinkimų komisija (CRK) atsisakė įregistruoti du svarbius opozicijos kandidatus – Viktorą Babaryką ir Valerijų Cepkalą, argumentuodama taisyklių pažeidimais dėl neteisingai užpildytų pajamų deklaracijų ir nepakankamu surinktų piliečių parašų skaičiumi.

Prezidento rinkimai Baltarusijoje turi įvykti rugpjūčio 9 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius