-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Minskas tikisi per savaitę susitarti su Rusija dėl paskolos sąlygų

Baltarusijos valdžia tikisi per savaitę susitarti su Rusija dėl paskolos, kuri padės stabilizuoti šalies ekonomiką, sąlygų.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Faktiškai mes suderinome sąrašą tų priemonių, kurias įgyvendins Baltarusija stabilizuodama makroekonomiką. Aš esu įsitikinęs, kad po savaitės dokumentas bus parengtas pasirašyti“, – spaudos konferencijoje sakė finansų ministras Andrejus Charkovecas.

Baltarusija nuo kovo veda derybas su Rusija dėl 1 mlrd. dolerių paskolos ekonomikai remti ir tikisi gauti dar maždaug 2 mlrd. dolerių iš Rusijos kontroliuojamo Eurazijos ekonominės sandraugos antikrizinio fondo.

Maskva pareiškė, kad paskolos suteikimo sąlyga bus vykdyti struktūrines reformas ir atšaukti įvestus apribojimus valiutos rinkoje.

Pirmadienį Rusijos Centrinio banko pirmininko pirmasis pavaduotojas Aleksejus Uliukajevas sakė, jog sprendimo dėl paskolos kol kas nėra, ir Rusija laukia didesnio Baltarusijos valdžios lankstumo kursų politikoje, patikslindamas, kad valiutos pardavimo gyventojams kursas taip pat turi būti laisvas.

A.Charkovecas sakė, kad į dokumentą bus įtraukti įsipareigojimai vykdyti reformas pinigų ir paskolų bei biudžeto politikos srityse.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius