Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 13 /14:58

Minske Aliaksandras Lukašenka guodė Petro Porošenką, kad tai Putinas kaltas dėl karo

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka neturėtų būti visiškai patenkintas derybų Minske rezultatais. Šešiolika valandų trukusios derybos neatnešė daug aiškumo vis dar tebesitęsiančioje kovoje su Rusija ir jos remiamais teroristais.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Intenete išplatintas vaizdo įrašas, kuriame girdisi Ukrainos vadovo dialogas su Baltarusijos lyderiu, derybininkus priėmusiu Aliaksandru Lukašenka. „Jis pradėjo šitą nesąžiningą ir purviną žaidimą“, – pasiskundė kolegai P.Porošenka. „Aš žinau, žinau. Bet visi tai supranta“, – guosdamas Ukrainos lyderį sumurmėjo A.Lukašenka.

VIDEO: Incidentas ir P.Porošenkos dialogas su Baltarusijos lyderiu.

Vaizdo įraše taip pat užfiksuota akimirka, kai prezidento apsaugos darbuotojas pargriauna susitikimą filmavusį operatorių. P.Porošenka padeda operatoriui atsistoti ir atsiprašo jo už šį incidentą.  

P.Porošenka: „Kelias į taiką bus ilgas“

Ukrainos prezidentas P.Porošenka penktadienį pareiškė, kad jo šalies laukia dar ilgas kelias į taiką ir kad nėra jokių garantijų, jog ketvirtadienį per derybas Baltarusijos sostinėje sudaryta paliaubų sutartis su prorusiškais separatistais bus vykdoma.

„Nenoriu, kad kas nors turėtų kokių nors iliuzijų, ir nenoriu pats atrodyti naiviu žmogumi: mums iki taikos dar labai toli, ir niekas nėra tvirtai užtikrintas, kad taikos sąlygos, pasirašytos Minske, bus griežtai vykdomos“, – sakė prezidentas, lankydamasis viename Nacionalinės gvardijos mokymų centre.

„Yra vilties, kad nuo šiol reikalai vis dėlto pajudės deeskalavimo, ugnies nutraukimo, sunkiosios ginkluotės atitraukimo link ir kad būtent šis kelias, tikiuosi, atves mus į taiką“, – sakė P.Porošenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius