-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minske V.Putinas vos nesusimušė su Moldovos prezidentu N.Timofti

Minske vykusiame Nepriklausomų valstybių sandraugos lyderių susitikime Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Moldovos prezidentas Nikolajė Timofti tiek susipyko, jog vos nepaleido į darbą kumščių.
Bendroje nuotraukoje A.Lukašenka atsistojo tarp susipykusių N.Timofti (kairėje) ir V.Putino (dešinėje)
Bendroje nuotraukoje A.Lukašenka atsistojo tarp susipykusių N.Timofti (kairėje) ir V.Putino (dešinėje) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai rašo Rusijos leidinys „Moskovskij komsomolec“.

Susitikimą stebėjusiems žurnalistams, kurie negirdėjo, apie ką kalbasi prezidentai, vienu metu pasirodė, kad jie tuoj tuoj susikibs.

Moldovos prezidentas pasiskundė, jog po to, kai jis pasirašė asociacijos su ES sutartį, Rusija faktiškai uždarė savo rinką moldavų prekėms.

Susitikimą stebėjusiems žurnalistams, kurie negirdėjo, apie ką kalbasi prezidentai, vienu metu pasirodė, kad jie tuoj tuoj susikibs.

„Išeina, kad mūsų šalis išstumiama iš Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) laisvos prekybos zonos“, – pareiškė N.Timofti.

Tačiau V.Putinui šie argumentai nepasirodė įtikinantys: esą reikėjo iš anksto galvoti, kokią įtaką santykiams su partneriais padarys suartėjimas su Europos Sąjunga.

„O kurgi buvo Moldova? – retoriškai klausė V.Putinas. – Mes ne kartą į jus kreipėmės, bet aiškaus atsakymo taip ir negavome.“

Leidinio žurnalistų duomenimis, V.Putino ir N.Timofti karšta diskusija tęsėsi net po to, kai žodis atiteko Tadžikistano prezidentui Emomali Rachmonui. Kol jis svarstė apie Afganistano ir „Islamo valstybės“ keliamas grėsmes NVS šalims, Rusijos ir Moldovos lyderiai keitėsi iškalbingais gestais ir žvilgsniais.

Įsisiūbavusios aistros nustebino net prieš V.Putiną ir N.Timofti sėdėjusį Kirgizijos prezidentą Almazbeką Aslambajevą. Jis čiupo rašiklį ir greitai brūkštelėjo raštelį susitikimo šeimininkui Baltarusijos lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai. Tačiau jo įsikišimo neprireikė – įsiaudrinę Rusijos ir Moldovos prezidentai sugebėjo susivaldyti ir nurimti.

Ukrainos naujienų agentūra „Unian“ praneša, jog Rusija siekia, kad Moldova, kaip anksčiau buvo priversta pasielgti Ukraina, atidėtų asociacijos su ES sutarties ekonominės dalies įgyvendinimą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius