Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minske vyko vakaras „Lokomotiv“ ledo ritulininkų atminimui pagerbti

Sporto komplekse „Minsko arena“, kur ketvirtadienį turėjo prasidėti Minsko „Dinamo“ ir Jaroslavlio „Lokomotiv“ ledo ritulio komandų rungtynės, įvyko vakaras „Lokomotiv“ ledo ritulininkų atminimui pagerbti.
Minske pagerbti žuvę „Lokomotiv“ ledo ritulininkai.
Minske pagerbti žuvę „Lokomotiv“ ledo ritulininkai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Baltarusijos ledo ritulio federacija pakvietė aistruolius, kurie įsigijo bilietus į rungtynes, dalyvauti šiame gedulo renginyje. Jį tiesiogiai transliavo Baltarusijos Pirmasis nacionalinis televizijos kanalas, taip pat CHL-TV.

Kaip praneša agentūros „Interfax“ korespondentas, „Minsko arenoje“, į kurią telpa maždaug 15 tūkst. žiūrovų, nebuvo laisvų vietų.

Minske pagerbti žuvusių „Lokomotiv“ ledo ritulininkų atėjo visi tie žmonės, kurie ketino tą dieną žiūrėti rungtynes. Atvažiavo ir Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, kuris išėjo į aikštę apsirengęs šalies nacionalinės rinktinės uniforma ir pasakė kalbą.

Nė vienas bilietas nebuvo atiduotas atgal į kasą. Ant ledo išėjo Minsko „Dinamo“ ledo ritulininkai. Ten taip pat buvo pastatyti „Lokomotiv“ žaidėjų portretai. Skambėjo simfoninio orkestro atliekama gedulinga klasikinė muzika – Mozarto „Requiem“ ir Sergejaus Rachmaninovo kūriniai.

Žiūrovai atsistojo savo vietose ir plojo. Po „Minsko arenos“ skliautais aidėjo ovacijos. Švieslentėje viena kitą keitė „Lokomotiv“ žaidėjų nuotraukos. Kiekvieną ledo ritulininką aistruoliai sveikino karštais plojimais.

Prie kiekvieno žuvusiųjų portreto pričiuožė „Dinamo“ ledo ritulininkai su juodais kaspinais ant rankovių, po to „Dinamo“ žaidėjai ėmė varyti ritulius, padėtus prie „Lokomotiv“ žaidėjų portretų, ir juos įmušė į tuščius savo, Minsko komandos, vartus, simboliškai atiduodami pergalę „Lokomotiv“ komandai.

Po to ant leido išėjo Baltarusijos prezidento ledo ritulio komanda, vadovaujama A.Lukašenkos. Prezidento komanda pričiuožė prie „Lokomotiv“ vartų ir padėjo gėlių.

„Jie skrido pas mus šią valandą pasirodyti šioje arenoje kaip artimiausi mūsų draugai, broliai. Ašaros tvenkiasi akyse, kai mąstai apie beprasmišką, tragišką jaunų žmonių ir labai gabių žmonių – ledo arenų vilties ir pasididžiavimo, milijonų aistruolių dievukų, žūtį“, – sakė A.Lukašenka, kalbėdamas Minsko arenoje.

Jis pavadino klubą „Lokomotiv“ puikia komanda, kurią sudarė tikri meistrai. „Mes didžiuojamės, kad jo spalvas gynė mūsų tikri vyrai – Sergejus Ostapčiukas ir mūsų legenda, Nacionalinės rinktinės kapitonas Ruslanas Salejus“, – sakė Baltarusijos prezidentas.

Pasak jo, Minsko „Dinamo“ ledo ritulininkai ir tūkstančiai aistruolių nekantraudami laukė šios dienos rungtynių, nes žinojo – tai bus „gražios, sąžiningos ir kilnios rungtynės“.

„Juk mums „Lokomotiv“ žaidėjai buvo ne vien sporto varžovai, o pirmiausia draugai, ledo ritulininkų brolijos nariai“, – sakė A.Lukašenka.

Sporto komplekso tribūnose iškabinti skydai su užrašu „Nepamiršime“ ir Jaroslavlio „Lokomotiv“ ledo ritulininkų žūties data.

Žaidėjų nuotraukas švieslentėje pakeitė „Lokomotiv“ ir „Dinamo“ rungtynių, kurios vyko rugpjūtį turnyre Rygoje, trumpi siužetai. Tada „Lokomotiv“ laimėjo rezultatu 3:0.

Tribūnose buvo visa aukščiausia Baltarusijos vadovybė: Saugumo tarybos vadovas, parlamento pirmininkas, Minsko meras. Visi atėjo į areną su gėlėmis.

Lėšos, gautos pardavus bilietus į „Lokomotiv“ ir „Dinamo“ rungtynes, kurios turėjo vykti ketvirtadienį Baltarusijos sostinėje, bus perduotos žuvusių ledo ritulininkų giminaičiams.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius