-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minsko susitarimai anksčiau ar vėliau bus sulaužyti

Vienuolikos punktų susitarimai Minske anksčiau ar vėliau žlugs: įgyvendinti visų susitarimų negebės nei viena, nei kita derybų pusė, specialiame „LRT Forume“ šįvakar teigia laidos dalyviai.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jei tie vienuolika punktų bus visiškai įgyvendinti, tada Petro Porošenka pasirašė sau ir Ukrainai mirties nuosprendį, bet manau, kad tuos punktus įgyvendinti yra neįmanoma. Šis susitarimas yra laikinas, jis žlugs“, – kalba politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka.

Laidos svečio teigimu, kai kurie susitarimo aspektai Ukrainai yra itin nepalankūs, tačiau į tai, kas žlugs netolimoje ateityje, nereikia žiūrėti taip tragiškai. Anot R. Valatkos, Rusijos karo Ukrinoje istorija susitarimu nesibaigs, nes Rusija per daug nori, o Ukraina yra per daug didelė.

Rusijos karo Ukrinoje istorija susitarimu nesibaigs, nes Rusija per daug nori, o Ukraina yra per daug didelė.

Šiai minčiai pritaria ir Rytų Europos studijų centro analitikas Laurynas Kasčiūnas. Pasak jo, Minsko susitarimai netruks tapti dar vienu popiergaliu.

Tačiau to, kad Minsko susitarimai žlugs, LRT studijos svečiai nelaiko vienareikšmiška nesėkme. Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas  mano, kad jei susitarimai nebus vykdomi, tai bus priežastis daryti, ko daugelis nori – Vakarams pradėti teikti Ukrainai paramą ginkluote.

Apie sankcijų atšaukimą negali būti kalbos

Politologo L. Kasčiūno teigimu, kad ir kas bebūtų, Vakarai turėtų tęsti sankcijas, ypač sektorines, kurių galiojimas baigsis liepos mėnesį.

„Šias sankcijas reikėtų pratęsti dar bent metams. Taip pat svarbu teikti karinę paramą Ukrainai. Tai ne kelias į eskalaciją, kaip bando pasakyti šios idėjos kritikai, tai kelias į derybinės Ukrainos galios stiprinimą“, – sako L. Kasčiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius