Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 20 /00:24

Mirė iš Šiaurės Korėjos komos būsenos į JAV pargabentas studentas

Amerikiečių studentas Otto Warmbieras, kuris praėjusią savaitę perduotas JAV, mirė, praneša BBC. Šiaurės Korėjos nelaisvėje studentas buvo laikomas 15 mėnesių.
Otto Warmbier
Otto Warmbieras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

22-ių vaikinas, kuriam buvo smarkiai pažeistos smegenys, į JAV buvo perkeltas birželio 13 dieną. Jis mirė pirmadienį 2.20 val. popiet vietos (21.20 val. Lietuvos) laiku Sinsinačio ligoninėje, apsuptas šeimos narių.

„Tai mūsų liūdna pareiga pranešti, kad mūsų sūnus O.Warmbieras, pabaigė savo kelionę namo“, – pareiškime nurodė studento šeima.

„Šiaurės korėjiečių baisus ir kankinantis netinkamas elgesys užtikrino, kad jokia kita baigtis nebuvo įmanoma“, – pridūrė ji.

„Scanpix“/AP nuotr./Otto Warmbiero pargabenimas į JAV
„Scanpix“/AP nuotr./Otto Warmbiero pargabenimas į JAV

Praėjusią savaitę į JAV pargabentas studentas buvo komos būsenos. Anksčiau buvo skelbta, kad 22 metų studentui buvo smarkiai pažeistos smegenys.

Šiaurės Korėja aiškino, kad O.Warmbieras komą sukėlė botulizmas ir migdomieji vaistai. Esą amerikietis netrukus po teismo susirgo botulizmu, jam buvo duota migdomųjų tabletė, kurią išgėręs vaikinas nugrimzdo į komą.

JAV medikų nuomone, O.Warmbieras sunkius smegenų pažeidimus, atsižvelgiant į jo jauną amžių, tikriausiai sukėlė širdies sustojimas, dėl kurio nutrūko kraujo tekėjimas į smegenis.

VIDEO: Mirtimi pasibaigusios Otto Warmbiero viešnagės Šiaurės Korėjoje istorija

Tačiau medikai negali užtikrintai pasakyti, kas galėjo sukelti tokį įvykį, ir nurodė, kad nerado jokių botulizmo infekcijos požymių.

Virdžinijos universiteto studentas iš Sinsinačio Šiaurės Korėjoje buvo kalinamas nuo pernai kovo už tai, kad iš viešbučio pavogė politinį plakatą. O.Warmbierui teismas buvo skyręs 15 metų sunkiųjų darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius