-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė iškilus Australijos aborigenų dainininkas Gurrumulas

Pasaulinį pripažinimą pelnęs Australijos aborigenų dainininkas Gurrumulas mirė po „ilgos kovos su liga“, būdamas 46 metų, trečiadienį pranešė jo vadybininkai.
Geoffrey Gurrumulas Yunupingu
Geoffrey Gurrumulas Yunupingu / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Mirtis Australija

Dainininkas, kurio tikrasis vardas – Geoffrey Gurrumulas Yunupingu – buvo iš prigimties neregys, labai vengė viešumo ir niekada neduodavo interviu žiniasklaidai. Vis dėlto jis turėjo daugybę gerbėjų visame pasaulyje, nors dainuodavo vien savo gimtąja kalba, suprantama tik apie 3 000 žmonių.

Gurrumulas mirė Darvino karališkojoje ligoninėje, nurodė jo įrašus leidusi kompanija „Skinnyfish Music Australia“.

Liūdna, bet jis užgeso vakar Darvino karališkojoje ligoninėje, būdamas 46 metų, po ilgos kovos su liga.

„Šiandien gedime netekę didžio australo, dr. G.Yunupingu. Liūdna, bet jis užgeso vakar Darvino karališkojoje ligoninėje, būdamas 46 metų, po ilgos kovos su liga“, – sakoma „Skinnyfish“. Daugiau detalių studija nepateikė.

Daugybė australų, tarp jų ministras pirmininkas Malcolmas Turnbullas, socialiniuose tinkluose reiškė pagarbą velioniui dainininkui.

„Dr. G.Yunupingu buvo išskirtinis australas, per muziką dalijęsis jolngu kalba su visu pasauliu. Meldžiamės už (Elčo salos gyvenvietę) Galivinku ir (dainininko) šeimą bei draugus“, – rašo M.Turnbullas.

Australų roko gupės „Midnight Oil“ lyderis Peteris Garrettas savo „Twitter“ žinutėje rašė, kad Gurrumulas buvo „išties didis muzikantas“.

Gurrumulas bendradarbiavo su muzikantais iš viso pasaulio. Vienas jo partnerių buvo prodiuseris Quincy Jones'as, o Britanijos muzikos milžinai Eltonas Johnas ir Stingas yra su juo koncertavę ir išleidę bendrų įrašų.

Jis taip pat yra koncertavęs rinktinei publikai, įskaitant Didžiosios Britanijos karalienę Elizabeth II (Elzbietą II) ir buvusį JAV prezidentą Baracką Obamą (Baraką Obamą).

Atokioje Elčo saloje netoli šiaurinės Arnhemo Žemės gimęs yra pardavęs daugiau kaip pusę milijono savo albumų kopijų.

Mums visiems nepasisekė, kad netekome tokio nuostabaus žmogaus.

Tačiau, kaip pranešama, jį vargino kepenų ir inkstų liga, išsivysčiusi dėl hepatito B viruso infekcijos vaikystėje. Dainininko ankstyva mirtis yra „sukrečiantis priminimas, kodėl turime sumažinti čiabuvių tikėtinos gyvenimo trukmės atotrūkį“, tviteryje rašė žaliųjų senatorė Sarah Hanson-Young.

„Mums visiems nepasisekė, kad netekome tokio nuostabaus žmogaus“, – nacionaliniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ sakė dainininko draugas Vaughanas Williamsas.

„Man atrodo, kad jis buvo įstrigęs tame pačiame blogos sveikatos (priežiūros) rate, kuriame yra įstrigę labai daug čiabuvių“, – pridūrė V.Williamsas.

Aborigenai, kurių kultūra vystėsi dešimtis tūkstančių metų, tebėra didžiausią atskirtį patiriantys Australijos gyventojai.

Manoma, kad prieš atvykstant pirmiesiems britų kolonistams žemyne gyveno apie milijonas aborigenų, bet dabar jie sudaro tik apie 3 proc. tarp 24 mln. šalies gyventojų.

Pagal aborigenų papročius skelbti neseniai mirusių asmenų nuotraukas yra draudžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius