Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Nyderlandų princas Johanas Friso, kurį, slidinėjantį Austrijoje, užgriuvo sniego lavina

Mirė Nyderlandų princas Johanas Friso, jaunesnysis karaliaus Willemo Alexanderio brolis ir vidurinysis buvusios karalienės Beatrix sūnus. Princas prieš metus atsidūrė komos būklėje, kai jį slidinėjantį Austrijoje užgriuvo sniego lavina ir dėl to buvo pažeisti smegenys. Karališkosios šeimos narys mirė pirmadienį Hagoje. Apie tai pranešė karališkieji rūmai.
Nyderlandų kunigaikštis Johanas Friso
Nyderlandų kunigaikštis Johanas Friso / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jo Didenybė karalius didžiai liūdėdamas skelbia, kad šį rytą jo aukštybė princas Johanas Friso ... mirė Heis ten Boso rūmuose Hagoje, būdamas 44-erių“, – nurodoma rūmų pranešime.

„Princas Friso mirė nuo deguonies trūkumo sukeltų komplikacijų per nelaimę slidinėjant 2012-ųjų vasario 17-ąją“, – sakoma rūmų pranešime.

43 metų princą Austrijos Alpėse užgriuvo lavina. Jis slidinėjo už pažymėtų trasų netoli Austrijos vakaruose esančio Lecho kurorto, kur Nyderlandų karališkosios šeimos nariai tradiciškai leidžia žiemos atostogas.

Nors princas buvo užsidėjęs slidininko šalmą ir turėjo specialų prietaisą, padedantį rasti lavinų užverstus žmones, po sniegu jis išbuvo apie 20 minučių, kol buvo atkastas, todėl jį teko gaivinti, pranešė Austrijos žiniasklaida. Galiausiai Johanas Friso sraigtasparniu buvo nuskraidintas į Insbruką ir paguldytas į pagrindinės šio miesto ligoninės intensyvios terapijos skyrių.

Nyderlandų kunigaikatis Johanas Friso su žmona Mabel ir dukromis Luana (kairėje) ir Zaria (2011 m.)
Nyderlandų kunigaikštis Johanas Friso su žmona Mabel ir dukromis Luana (kairėje) ir Zaria (2011 m.)

Neteko princo titulo

Friso statusas karališkoje šeimoje buvo gana sudėtingas. Nyderlandų parlamentas 2004 metais nepritarė jo vedyboms, mat sužadėtinė Mabel nepaviešino savo santykių su narkotikų pardavėju.

Friso atsisakė pretenzijų į sostą ir neteko princo titulo. Karalienė Beatrix vis dėlto jam suteikė kunigaikščio iš Nasau titulą, taip parodydama, kad palaiko sūnų ir marčią.

Bet kokiu atveju poros gyvenimas jau virė visai kitur. Mabel dirbo Londone, Vengrijos milijardieriaus George’o Soroso fonde. Friso, Kalifornijos universitete baigęs automobilių inžineriją, o vėliau ir aviacijos bei kosmoso technologijas, buvo investicinio banko „Goldman Sachs“ viceprezidentu, o vėliau dirbo britų kompanijoje „Urenco“, kuri specializuojasi branduolinėse technologijose. Ten jis dirbo iki lemtingos vasario 17-osios, dienos, tragiškai pakeitusios karališkosios šeimos gyvenimą.

Johano Friso ir Mabel Wisse Smit vestuvės (2004 m.)
Johano Friso ir Mabel Wisse Smit vestuvės (2004 m.)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius