-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į mirties ir žiaurumo simbolį Bučą sugrįžta gyvybė

Beveik kiekviename nedidelio Bučos miesto kvartale žydinčių vyšnių žiedai krenta ant neseniai paklotos kelių dangos, kuri dengia vos prieš kelias savaites rusų tankų padarytus nuostolius. Per šešias savaites nuo tada, kai Rusijos kariai pasitraukė iš šio Kyjivo priemiesčio, palikdami masines nužudytų gyventojų kapavietes, taip pat išardytas gatves ir sugriautus pastatus, į Bučą atėjo pavasaris.
Buča
Buča / AP/„Scanpix“ nuotr.

Į miestą sugrįžo normalus gyvenimas. Pastarosiomis savaitėmis į Bučą sugrįžo gyventojai, o miestas skubėjo atstatyti žalą, kurią padarė įsiveržusios Rusijos pajėgos ir jų ginklai.

Dabar, vaikštant žaliuojančiomis pavasarinėmis miesto gatvėmis, sunku įsivaizduoti, kokie baisumai čia vyko.

Naujai išasfaltuotoje gatvėje su šviežiai nudažytomis baltomis linijomis besisukantys gatvių valymo mašinos šepečiai šluoja tai, kas liko nuo sudužusio stiklo ir geležinių šrapnelių gabalėlių.

Viename iš rajonų, kuriame balandžio mėnesį buvo rasta daugybė iš maždaug 400 Ukrainos piliečių kūnų, technikai tiesė kabelį, kad atkurtų interneto ryšį. Prie vieno namo gyventojas šalino sunaikintų rusų tankų likučius, kurie vis dar mėtėsi jo sode.

Pašalinti kuo daugiau Rusijos okupacijos metu padarytos destrukcijos pėdsakų buvo svarbus žingsnis gydant Bučos gyventojų patirtas žaizdas, sakė miesto tarybos pareigūnas Tarasas Šapravskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius