-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirus per ataką Melburne sužeistam vyrui bus perkvalifikuoti kaltinimai užpuolikui

Per išpuolį Melburne praėjusią savaitę sužeistas senyvas vyras neišgyveno, šeštadienį pranešė policija, tad įtariamam užpuolikui prie kaltinimų kėsinusis nužudyti taip pat veikiausiai bus prijungtas kaltinimas žmogžudyste.
Melburne į pėsčiuosius įvažiavo automobilis
Melburne į pėsčiuosius įvažiavo automobilis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Afganų kilmės australas Saeedas Noori, vartojęs narkotikus ir turėjęs problemų dėl psichikos, kaltinamas gruodžio 21-ąją tyčia įsirėžęs į minią praeivių ir taikęsis į turistus bei apsipirkti prieš Kalėdas išėjusius žmones.

Per šį išpuolį sužeistas 83 metų australas Antonios Crocaris vėlai penktadienį mirė.

Šeši nukentėjusieji per tebėra gydomi ligoninėje.

S.Noori buvo apkaltintas 18 pasikėsinimo į nužudyti atvejų, bet tikėtina, kad vienas jų bus perkvalifikuotas į kaltinimą žmogžudyste.

„Mirė per gruodžio 21 d. incidentą Flinderso gatvėje, kur automobilis įsirėžė į praeivius, sužeistas vyras, – pranešė Viktorijos valstijos policija. – Manoma, kad detektyvai kaltinimus perkvalifikuos į žmogžudystę.“

Tarp sužeistųjų buvo devyni užsieniečiai iš Pietų Korėjos, Kinijos, Italijos, Indijos, Venesuelos, Airijos ir Naujosios Zelandijos.

Policija sako, kad suimtas S.Noori per apklausą kalbėjo apie esą jo girdimus balsus, sapnus ir „prastą elgesį su musulmonais“. Jokių jo ryšių su teroristinėmis grupuotėmis nerasta.

Melburno magistrato teismas trečiadienį buvo informuotas, kad užpuoliko psichika gali būti sutrikusi. Prieš teismą jis vėl stos gegužės 30 dieną.

Incidentas įvyko nepraėjus nė metams po panašaus išpuolio Melburno judriausiame prekybos centre. Tąsyk į praeivius įsirėžus automobiliui žuvo šeši žmonės. Mašinos vairuotojo byla tebetiriama; nustatyta, kad jis taip pat vartojo narkotikus.

Pernai pietų Prancūzijos kurortiniame Nicos mieste į minią įsirėžus džihadistams prijaučiančio vyro vairuojamam sunkvežimiui žuvo 86 žmonės. Po tos atakos daugelis šalių, tarp jų Australija, ėmėsi priemonių užkirsti kelią atakoms panaudojant automobilius judriose vietose.

Pritaikytos įvairios atgrasomosios priemonės, tokios kaip tvoros ir stebėjimo kameros, taip pat automobilius stabdančios priemonės – medžiai ir užtvarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius