Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mišias, per kurias popiežius kanonizavo tris naujus šventuosius, mėgino sutrukdyti knygą deginantis keistuolis

Popiežius Benediktas XVI sekmadienį Vatikano Šv. Petro aikštėje kanonizavo tris religinių ordinų steigėjus, kurie būdami gyvi nuveikė didelį misionierišką ir socialinį darbą. Mišias mėgino sutrikdyti ant Šv. Petro bazilikos kolonados užsiropštęs nežinomas vyras.
Kanonizavimo apeigas nutraukė keistuolio išpuolis.
Kanonizavimo apeigas nutraukė keistuolio išpuolis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Krikščionys gali Dievo meilę pasauliui parodyti mylėdami savo artimą. Šiandien Bažnyčia parodo savo nariams tris naujus šventuosius, kurie leido dieviškajai meilei juos perkeisti“, – aikštėje susirinkusiai didžiulei miniai sakė popiežius.

Naujieji šventieji yra italai Guido Maria Conforti (1865–1931) ir Luigi Guanella (1842–1915) bei ispanė Bonifacia Rodriguez Castro (1837–1905).

G.M.Conforti buvo vyskupas ir įsteigė Šv. Pranciškaus Ksavero draugiją užsienio misijoms – misionierių kongregaciją, vadibamuosius ksaveriečius.

L.Guanella dirbo su protiškai neįgaliais žmonėmis ir paliktais vaikais, įsteigė organizaciją „Dieviškosios meilės tarnai“.

Siuvėjo duktė B.Rodriguez Castro taip pat aktyviai veikė socialinės pagalbos srityje ir padėjo kurti darbo vietas visuomenės užribyje atsidūrusioms moterims Šv. Juozapo tarnaičių kongregaciją.

Benediktas XVI nuo savo popiežiavimo pradžios 2005 metais jau kanonizavo 34 žmones. Jo pirmtakas Jonas Paulius II šventaisiais paskelbė kur kas daug daugiau žmonių.

Incidentas ant kolonados

Apeigų metu ant Šv. Petro bazilikos kolonados didžiuliame aukštyje netikėtai atsirado vyriškis. Rankoje jis laikė knygą žaliais viršeliais, kurią netrukus pamėgino padegti.

Naujienų agentūra „Associated Press“ praneša, kad vyras degino Bibliją, nors kiti šaltiniai anksčiau teigė, kad tai galėjo būti Koranas arba Muamaro Kadhafi „Žalioji knyga“. Vis dėlto atidžiau pažvelgus į incidento nuotraukas matyti, kad užrašas ant deginamos knygos viršelio skelbia, jog tai pagrindinė krikščionių knyga.

Vėliau vyras angliškai šūktelėjo Benediktui XVI: „Tėve, o kur gi Jėzus?“ – ir metė degančią knygą į apačioje susirinkusią minią.

Po to vyras pasidavė civiliais rūbais apsirengusiems žmonėms ir buvo užkeltas atgal į balkoną, o popiežius pratęsė mišias.

VIDEO: Raw Video: Man Disrupts Mass at St. Peter's

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius