-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mittas Romney pristatydamas savo užsienio politiką metė pirštinę Putinui ir peikė Baracką Obamą dėl Sirijos bei Izraelio

JAV respublikonų kandidatas į prezidentus Mittas Romney pirmadienį metė pirštinę Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, pareikšdamas, jog būdamas prezidentu nerodysiąs „jokio lankstumo“ priešraketinės gynybos srityje.
Mittas Romney
Mittas Romney / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš vykdysiu efektingą raketinę gynybą, kad apsisaugotume nuo grėsmių. Šioje srityje nebus jokio lankstumo (santykiuose) su Vladimiru Putrinu“, – pareiškė M.Romney, kalbėdamas Virdžinijos karo institute apie pagrindines savo užsienio politikos gaires, kai iki JAV prezidento rinkimų liko keturios savaitės.

Taip pat jis pareiškė, kad prezidentas Barackas Obama „nesugebėjo vadovauti Sirijoje“ ir tik padidino nestabilumą Artimuosiuose Rytuose garsiai šaukdamas apie JAV lyderiavimą.

„Prezidentui nepavyko vadovauti Sirijoje, kur Assado režimas per praėjusius 20 mėnesių išžudė daugiau kaip 30 tūkstančių vyrų, moterų, vaikų“, o sukilėliai neturi ginklų, kurių reikia kovai su Basharo al-Assado (Bašaro Asado) pajėgomis, kalbėjo M.Romney.

Dar jis nurodė, kad per B.Obamos prezidentinę kadenciją atsirado įtampa su Izraeliu – pagrindiniu sąjungininku Artimuosiuose Rytuose; ir tai veda į „pavojingą padėtį“, drąsinančią Iraną.

Pasak M.Romney, JAV ir Izraelio santykiai patyrė „didžiulę įtampą“ prie Obamos; tai leido Iranui panaudoti šiuos nesutarimus vykdant branduolinę programą, kuri „niekada nekėlė didesnės grėsmės mūsų draugams, mūsų sąjungininkams ir mums“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius