Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mobilizuoti rusų kariai Ukrainoje šaukiasi pagalbos: „Mus išmetė kaip šunis“

Mobilizuoti rusų kariai, tarp kurių yra ir anksčiau invaziją į Ukrainą rėmęs regiono politikas, įrašė vaizdo įrašą iš Ukrainos, kuriame skundžiasi, kad kažkur laukuose vadovybės buvo palikti likimo valiai be vaistų ir šovinių, nors automatus turi.
Mobilizuoti Rusijos kariai įrašė vaizdo įrašą
Mobilizuoti Rusijos kariai įrašė vaizdo įrašą. Rodykle pažymėtas politikas Antonas Kuliginas / Stop kadras iš video

Mobilizuoti Rusijos Krasnodaro regiono gyventojai įrašė vaizdo pranešimą iš Ukrainos, kuriame griežtai kritikuojama Gynybos ministerija.

Jie pasakoja, kad buvo išmesti į lauką „kaip šunys“, turi tik „kalašnikovus ir durtuvus“, bet neturi amunicijos, nežino, kur jų vadai, priversti patys ieškoti vaistų ir apskritai nesupranta, ką veikia Ukrainoje. Vaizdo įrašą paskelbė telegram kanalas „Sota“.

„Mūsų brangios, taip sakant, Rusijos Federacijos valdžios institucijos, vadinamoji Gynybos ministerija, mes esame mobilizuoti iš Krasnodaro krašto. Daugiau nei mėnesį mus kažkam ruošė – neaišku, kam. Mus vežiojo tai šen, tai ten. O dabar paaiškėjo, kad esame kažkur Ukrainos laukuose ir jie tiesiog išmetė mus į laukus kaip šunis.

Su savimi neturime kastuvų ar kitų daiktų, turime tik asmenines uniformas, kurias mums padėjo gauti humanitarinės organizacijos. Mes tiesiog gyvename laukuose. Ne, ne, šiek tiek maisto atvežama, du kartus per dieną. Kuriame ugnį, kertame medžius, kasame su tuo, ką mums atsiuntė Dievas. Mums išdalijo automatus ir durtuvus, ir, vaikinai, sukitės, kaip išmanote. Nėra jokios informacijos, jokių komandų, esame kaip ant adatų, nes nežinome, kur yra savi ir kur kiti. Jokio radijo, jokių šovinių, nieko nėra. Medicinos reikmenų taip pat nėra. Dabar naktimis – nulis laipsnių, bet bent jau dieną vis dar šilta, galima sušilti. Norėčiau tai parodyti mūsų valdžios institucijoms... Ar manote, kad tai normalu?“ – sako vyras vaizdo įraše.

„Sota“ pažymi, kad žmogus, kuris vaizdo įraše kalba kariuomenės vardu „Rusijos Federacijos valdžiai“ ir „vadinamajai Gynybos ministerijai“, yra Antonas Kuliginas, deputatas iš Krasnodaro, kuris dar neseniai rėmė karą ir važinėjo „Z“ raide pažymėtu automobiliu.

Lapkričio pradžioje Belgorodo srityje mobilizuoti žmonės sukilo dėl savo gyvenimo sąlygų, pareigūnų požiūrio ir jiems išduodamų nurašytų ginklų. Jie paskelbė vaizdo įrašą, kuriame atskleidė, kad apie 500 žmonių, šiuo metu esančių Belgorodo srityje, nėra priskirti jokiam daliniui ir jau savaitę gyvena „žvėriškomis sąlygomis“ be materialinės paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius