Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 25 /17:19

Mogadiše per „al Shebab“ išpuolį viešbutyje žuvo mažiausiai 28 žmonės

Somalio sostinėje trečiadienį žuvo 28 žmonės, grupuotės „al-Shebab“ kovotojams atakavus populiarų Mogadišo viešbutį – jie susprogdino du užminuotus automobilius ir apšaudė apsaugą, pranešė pagrindinė miesto greitosios medicinos pagalbos tarnyba.
Mogadiše nugriaudėjo du sprogimai prie populiaraus viešbučio.
Mogadiše nugriaudėjo du sprogimai prie populiaraus viešbučio. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Terorizmas Somalis

„Aukų skaičius, mūsų nustatytas šiandien yra toks: 28 negyvi, 43 sužeisti žmonės. Tai patvirtino dvi mūsų grupės, bet ten buvo dar ir kiti greitųjų ekipažai, taip pat priėmę nukentėjusiuosius, ir kiek jų buvo, mes nežinome“, – sakė tarnybos vadovas gydytojas Abukadiras Abdirahmanas Ademas.

Ataka, už kurią atsakomybę prisiėmė grupuotė „al Shebab“, prasidėjo vienam sprogmenų prikrautam automobiliui įsirėžus į Mogadišo viešbučio „Dayah“ komplekso vartus. Šis viešbutis yra netoli Somalio parlamento ir vyriausybės rūmų.

Tuomet viešbutį šturmavo ginkluoti užpuolikai ir įsitraukė į susišaudymą su apsaugininkais, sakė policijos pareigūnas Ibrahimas Mohammedas.

Antras galingas sprogimas driokstelėjo, kai į įvykio vietą atskubėjo greitosios pagalbos automobiliai ir žurnalistai. Ši bomba sužeidė mažiausiai keturis reporterius, tarp jų vieną naujienų agentūros AFP fotografą, kuriam skeveldros pataikė į koją ir petį.

„Iki šiol suskaičiavome apie septynis žuvusiuosius, daugiausiai civilius ir apsaugininkus. Taip pat daug žmonių buvo sužeisti per abu sprogimus“, – nurodė I.Mohammedas.

„Du užpuolikai buvo nukauti, o teritorija dabar kontroliuojama saugumo pajėgų“, – sakė jis.

„Al Shebab“ prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį, paskelbusi pareiškimą per savo programėlę „Telegram“.

„Modžahedai atakavo viešbutį ir sugebėjo patekti į viešbutį, detonavę sprogmenų prikrautą automobilį“, – sakoma pranešime.

Ši islamistų grupuotė siekia nuversti tarptautinės bendruomenės pripažįstamą Somalio vyriausybę ir reguliariai rengia pražūtingus išpuolius prieš vyriausybės, kariuomenės ir civilius taikinius sostinėje bei kitur karo nuniokotoje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius