-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mogadiše susisprogdinus mirtininkui žuvo 5 žmonės, 14 sužeista

Somalio sostinėje Mogadiše penki žmonės, įskaitant du Turkijos piliečius, žuvo šeštadienį per mirtininko sprogdintojo ataką, pranešė Turkijos sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca.
Somalio policija
Somalio policija / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Mogadišas Somalis

Džihadistų grupuotė „al Shabaab“ priėmė atsakomybę už šį išpuolį, paskelbusi žinutę per savo propagandos grupę „Shahada News Agency“. Somalyje aktyviai veikianti grupuotė dažnai smogia taikiniams Mogadiše mirtininkų sprogdintojų ir kitokiomis atakomis. Anksčiau taip pat buvo surengta išpuolių prieš turkų kariškius ir kitus taikinius.

F.Koca per „Twitter“ parašė, kad dar 14 žmonių, įskaitant tris Turkijos piliečius, per naujausią ataką buvo sužeisti ir yra gydomi Mogadišo ligoninėje, pavadintoje Turkijos prezidento vardu. Ministras apie kitų trijų žuvusiųjų tapatybę informacijos nepateikė.

„Griežtai smerkiame šią šlykščią ataką, nutaikytą prieš darbuotojus iš vienos Turkijos bendrovės, tiesusios plentą tarp Mogadišo ir Afgojės, prisidedančios prie Somalio plėtros ir klestėjimo“, – sakoma Turkijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Šaltiniai turkų saugumo tarnybose sakė, kad mirtininkas atvažiavo motociklu. Pasak jų, ataka įvyko maždaug už 15 km nuo vienos turkų karinės bazės, bet ji šio incidento nebuvo paveikta.

Minima bazė yra didžiausias Turkijos karinis objektas užsienyje.

Turkija aktyviai veikia Somalyje karybos, ekonomikos, sveikatos apsaugos ir švietimo srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius