Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkų projektams – milijoninė ES parama

Dar šiemet ir ateinančiais 2010 metais Lietuvos mokslininkų projektams finansuoti atsiveria 40 mln. litų ES finansinės paramos šaltinis.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Iki 2013 m. per struktūrinių fondų vykdomą visuotinės dotacijos priemonę atskirų mokslininkų ir jų grupių pateiktiems projektams bus paskirstyta daugiau nei 120 mln. litų, iš kurių – 8 mln.litų Lietuvos biudžeto lėšų.

Siekiant taupyti valstybės biudžeto lėšas ir ES skiriamą finansavimą derinti su nacionalinio biudžeto galimybėmis, siūloma nuo 2010 m. mokslininkams nebeskirti valstybės stipendijų. Trečiadienį Vyriausybės posėdyje bus svarstomas nutarimo projektas, kuriame numatoma nuo kitų metų neberengti kasmetinio valstybės stipendijų mokslininkams konkurso.

2009 m. buvo paskirta 13 metinių valstybės stipendijų jauniems mokslininkams ir dvi aukščiausio laipsnio valstybės stipendijos 2009-2010 metams. Šios stipendijos išmokamos iš Švietimo ir mokslo ministerijos asignavimų. 2009 m. abiejų rūšių valstybės stipendijų išmokėjimui paskirta apie 309 tūkst. litų.

„Per visuotinės dotacijos priemonę atsivėrus ES lėšoms mokslininkai galės pretenduoti į nepalyginamai didesnį finansavimą“, – pažymi švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Dar spalio mėnesį Finansų ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos mokslo taryba pasirašė Visuotinės dotacijos priemonės finansavimo ir administravimo sutartį. Pagal šią sutartį iki 2013 m. moksliniams projektams bus paskirta 120 mln. litų ES struktūrinės paramos.

Visuotinės dotacijos priemone „Parama mokslininkų ir kitų tyrėjų mokslinei veiklai“ siekiama finansuoti tarptautinio lygio Lietuvos mokslininkų tyrimus ir pritraukti į Lietuvos mokslinių tyrimų erdvę užsienyje dirbančius aukšto lygio mokslininkus, remti jaunųjų ir patyrusių mokslininkų vykdomus mokslinių tyrimų projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius