Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokyklos griuvėsiuose Meksikoje rastas lavonas, bet gyva mergaitė vis dar įstrigusi

Ketvirtadienį toliau tęsiasi visos šalies stebima sudėtinga operacija – mėginama išgelbėti mergaitę, įstrigusią savo mokyklos griuvėsiuose; nepaisydami lietaus ir tamsos gelbėtojai stengiasi atitraukti nestabilias griuvėsių nuolaužas ir ją pasiekti.
Gelbėtojų vykdomos paieškos Meksikoje
Gelbėtojų vykdomos paieškos Meksikoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mergaitės judanti rankelė ankstų trečiadienį tapo simboliu vilčiai, kuri tūkstančius profesionalų ir savanorių verčia dirbti kuo skubiau, kad iš daugybės sugriuvusių pastatų visoje sostinėje ir netoliese esančiose valstijose, būtų išgelbėti išgyvenusieji per 7,1 balo žemės drebėjimą, vidurio Meksikoje pražudžiusį mažiausiai 245 žmones ir sužeidusį daugiau nei 2000 žmonių.

Meksikos karinio laivyno pajėgos anksti ketvirtadienį paskelbė, kad iš Enrikės Rebsameno mokyklos griuvėsių ištraukė vieną negyvą mokyklos darbuotoją, tačiau vis dar negali ištraukti įstrigusios mergaitės.

Meksiko miesto meras Miguelis Angelis Mancera sakė, kad žuvusiųjų skaičius sostinėje pakilo nuo 100 iki 115. Ankstesniame federalinės vyriausybės pranešime buvo skelbiama, kad žuvo 230 žmonių, kartu su šimtu žuvusiųjų Meksike.

Vis dėl to šalies dėmesys sutelktas į sugriuvusią Enrikės Rebsameno mokyklą, esančią miesto pietuose, kur žuvo 21 vaikas ir penki suaugę.

Trečiadienį sužibėjo viltis rasti gyvų, kai gelbėtojai vietinei žiniasklaidai sakė radę gyvą mergaitę, kuri per griuvėsiuose išraustą plyšį su jais šnekėjosi. Infraraudonųjų spindulių kameros rodo, kad netoli mergaitės gali būti įstrigę daugiau žmonių.

Savanoris gelbėtojas Hectoras Mendezas sako, kad į griuvėsių gilumą nuleistų kamerų užfiksuoti vaizdai rodo, kad viduj gali būti dar keturi žmonės, tačiau neaišku, ar jie gyvi.

Su gelbėtojų komanda dirbantis gydytojas Alfredas Vegas sakė, kad mergaitė, kurią jis įvardijo tik kaip Frida Sofia rasta gyva po grindų plokštėmis.

„Ji gyva ir mums sako, kad šalia yra dar penki gyvi vaikai toje pačioje erdvėje“, – sakė A.Vega.

Tačiau karo jūreiviai sakė, kad mergaitės tapatybė nėra aiški, nes neatsirado nė vieno to vaiko giminaičio, kuris galėtų pateikti informacijos.

VIDEO: Meksiką supurtė stiprus žemės drebėjimas

Iš buvusios mokyklos šalinamos vis kitokios nuolaužos, gelbėtojams kasantis gilyn. Iš pradžių jie traukė plytas ir betono gabalus, vėliau medžio nuolaužas, kurios galbūt buvo stalai ar apdaila, ir netgi blizgančius gimnastikos lankus.

Gelbėtojai į nelaimės vietą atnešė plieninį vamzdį, pakankamai platų, kad pro ji galėtų tilpti žmogus, mėgindami į sugriuvusį trijų aukštų mokyklos pastatą nutiesti savotišką tunelį. Tačiau naktį užklupus liūčiai, netvirtus griuvėsius reikėjo paremti šimtais medinių ramsčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius