Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moldovos premjero pareigas laikinai eis URM vadovas A.Ciocoi

Moldovos užsienio reikalų ir Europos integracijos ministras Aureliu Ciocoi ketvirtadienį buvo paskirtas laikinuoju vyriausybės vadovu.
Aureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi / „Twitter“ nuotr.
Temos: 2 Moldova Premjeras

Prezidentė Maia Sandu pasirašė atitinkamą įsaką, buvusiam ministrui pirmininkui Ionui Chicu atsistatydinus ir atsisakius eiti premjero pareigas, kol bus patvirtinta nauja vyriausybė.

Prezidentės įsakas įsigalioja nuo 2021 metų sausio 1 dienos.

52 metų A.Ciocoi baigė Kišiniovo valstybinio universiteto Žurnalistikos fakultetą, yra karjeros diplomatas. Jis dirbo Moldovos užsienio reikalų ir Europos integracijos ministerijoje, Moldovos ambasadoje Vokietijoje. Jis taip pat buvo Moldovos ambasadorius Vokietijoje, Kinijoje ir JAV.

Nuo 2018 iki 2019 metų ir nuo 2020 metų kovo iki lapkričio mėnesio A.Ciocoi buvo prezidento Igorio Dodono patarėjas užsienio politikos klausimais.

Nuo 2019 metų lapkričio iki 2020 metų kovo ir nuo 2020 metų lapkričio iki šiol jis yra Moldovos užsienio reikalų ir Europos integracijos ministras.

I.Chicu praėjusią savaitę pranešė apie vyriausybės atsistatydinimą. Jis pareiškė, kad šiuo žingsniu „sudaro sąlygas, kad naujoji prezidentė Maia Sandu galėtų paleisti parlamentą ir paskirti pirmalaikių rinkimų datą“.

Pagal įstatymus prezidentas privalo pavesti laikinai premjero pareigas eiti vienam iš dirbančios vyriausybės ministrų, o ministrų pareigas – kam nors iš ministerijų valstybės sekretorių. Prieš atsistatydinimą vyriausybė atleido daug ministerijų valstybės sekretorių, todėl kai kuriose ministerijose nėra kam laikinai pakeisti ministrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius