Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Montanoje sudužęs lėktuvas buvo perpildytas

Lėktuve, kuriam sudužus Montanoje žuvo septyni juo skridę vaikai ir septyni suaugusieji, keleivių buvo daugiau negu vietų, pirmadienį sakė vienas federalinis pareigūnas.
Amerikoje sekmadienį sudužo lėktuvas.
Amerikoje sekmadienį sudužo lėktuvas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lėktuvas Montana

Nacionalinės susisiekimo saugumo tarybos pirmininko pareigas einantis Markas Rosenkeris nurodė, jog jo tyrėjų grupė aiškinasi, ar dešimties vietų lėktuvas skraidino per didelį svorį ir kodėl įsirėžė nepasiekęs tūpimo tako Montanos kalnuose esančiame Bjuto mieste. Vienmotoriame lėktuve nebuvo juodosios dėžės, todėl šios nelaimės tyrimas gali užtrukti kelis mėnesius.

Visi žuvę vaikai buvo jaunesni nei 10 metų. Pagal taisykles tik vienas iš jų skrydžio metu galėjo būti laikomas ant suaugusiojo kelių. Tokiu atveju dešimt vietų turinčiame lėktuve skrido 13 keleivių.

Tačiau M.Rosenkeris nepasakė, kad lėktuvas buvo perpildytas. Per tyrimą pareigūnai buvo nurodę skirtingą keleivių ir lėktuve įrengtų vietų skaičių.

Pasak M.Rosenkerio, turbosraigtiniu lėktuvu Pilatus PC-12 trys šeimos iš Kalifornijos per atostogas skrido slidinėti į Bozmaną Montanoje.

Labai patyręs 65 metų pilotas dukart paprašė leisti nutūpti Bjute, tačiau nenurodė šio sprendimo priežasties. Abu kartus Solt Leik Sičio skrydžių kontrolės centras patvirtino pakeistą maršrutą, sakė M.Rosenkeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius