Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mosule susisprogdinus tarp civilių įsimaišiusiam mirtininkui žuvo mažiausiai 12 žmonių

Mosulo senamiestyje, kuriame vyksta intensyvūs mūšiai tarp džihadistų ir juos iš miesto stumiančių Irako pajėgų, penktadienį susisprogdino mirtininkas, įsimaišęs tarp bėgančių civilių, pranešė pareigūnai.
Mosule įvykdytos atakos liudininkė
Mosule įvykdytos atakos liudininkė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ataka įvyko Mosulo senamiestyje, Mašahdos rajone, sakė Irako kariuomenės majoras Ahmedas Hashemas, kuris yra karo medikas, lauko ligoninėje naujienų agentūrai AFP.

„Mums į lauko ligoninę atvežė 12 žuvusių ir daugiau nei 20 sužeistų žmonių, tarp jų buvo moterų ir vaikų“, – sakė A.Hashemas.

Vienas kariuomenės 16-osios pėstininkų divizijos pulkininkas sakė, kad tikslų aukų skaičių pasakyti sunku, nes rajone, kuriame buvo išpuolis, džihadistai dar nėra visi išvaryti.

„Savižudis sprogdintojas įsimaišė tarp bėgančių žmonių ir tarp jų susisprogdino, grupei nepasiekus mūsų karių“, – sakė jis.

A.Hashemas: „Savižudis sprogdintojas įsimaišė tarp bėgančių žmonių ir tarp jų susisprogdino, grupei nepasiekus mūsų karių.“

Tūkstančiai civilių gyventojų buvo privesti bėgti iš Mosulo senamiesčio, Irako pajėgoms siekiant užimti paskutinę šio antrojo pagal dydį Irako miesto dalį, kurią vis dar kontroliuoja džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai, puolami jau ilgiau kaip mėnesį.

Manoma, kad Mosulo senamiestyje yra įstrigę maždaug 100 tūkst. žmonių, kuriuos džihadistai naudoja kaip gyvuosius skydus.

Saugumo pajėgos tyko džihadistų irakiečių, bandančių išsiveržti iš Mosulo senamiesčio kartu su bėgančiais jo gyventojais, tuo tarpu iš Čečėnijos, Prancūzijos ir kitų užsienio šalių atvykę kovotojai iš paskutiniųjų saugo IS pozicijas mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius