Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Mozambike per džihadistų išpuolį žuvo 12 ir sužeisti dar 14 žmonių

Mozambiko šiaurėje įtariamiems džihadistams užpuolus vieną kaimą, žuvo 12 ir buvo sužeisti dar 14 žmonių, penktadienį naujienų agentūrai AFP pranešė vietos šaltinis.
Mozambiko policija
Mozambiko policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Afrikos pietryčiuose esančios šalies auksine svajone pasinaudoti savo dujų ištekliais nuo praėjusių metų spalio abejojama dėl kilusios išpuolių bangos regione, kur ši industrija planuoja kurti savo centrą.

„10 žmonių... buvo nušauti,.. o du sudeginti, sudegus 55 namams. Vienam nušautam žmogui buvo nukirsta galva“, – sakė šaltinis.

Ataka buvo įvykdyta vėlai ketvirtadienį Pakeujės kaime.

Kabo Delgado regiono sveikatos apsaugos pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės, sakė, kad į Pakeuję buvo išsiųstas greitosios pagalbos automobilis „gelbėti 14 sužeistųjų“.

Per atskirą incidentą netoli Tanzanijos sienos į šiaurę nuo Pakeujės buvo užpulta kariškių kolona, žuvo aukšto rango karininkas, sakė šaltinis policijoje.

„Ataka buvo įvykdyta naktį, kai gynybos ir saugumo pajėgos paprastai patruliuoja. Užpuolikai vilkėjo karines uniformas ir turėjo didelio kalibro šaunamųjų ginklų“, – sakė šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius