Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 12

Mūšiai ne tik karo lauke – Rusija užvaldo okupuotų teritorijų internetą

Praėjus kelioms savaitėms po to, kai užėmė Chersono uostamiestį, Rusijos kariai atvyko į vietinių interneto paslaugų teikėjų biurus ir liepė jiems perduoti tinklų valdymą rusams.
Chersonas
Chersonas / „The New York Times“/Daniel Berehulak nuotr.

„Jie priėjo prie darbuotojų, pridėjo ginklus prie galvos ir tiesiog liepė: „Daryk taip“, – pasakojo Maksimas Smelianecas, kuriam priklauso viena interneto paslaugų tiekimo įmonė, veikianti tame regione, nors jos pagrindinė būstinė yra Kyjive. – Jie tai padarė žingsnis po žingsnio kiekvienoje įmonėje.“

Tada Rusijos valdžios institucijos nukreipė mobiliojo ryšio ir interneto duomenis iš Chersono į Rusijos tinklus, paaiškino vyriausybės pareigūnai ir interneto įmonių darbuotojai.

Rusai užblokavo prieigą prie „Facebook“, „Instagram“ ir „Twitter“ platformų, taip pat prie Ukrainos naujienų svetainių ir kitų nepriklausomos informacijos šaltinių. Tada jie išjungė Ukrainos ryšio tinklus, priversdami Chersono gyventojus naudotis Rusijos mobiliojo ryšio paslaugų teikėjais.

Tai, kas nutiko Chersone, vyksta ir kitose Rusijos okupuotose Ukrainos vietovėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius