Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Musulmonų valstybės tikisi geresnių santykių su naujuoju popiežiumi

Islamo bendradarbiavimo organizacija (OIC), atstovaujanti 57 šalims, ketvirtadienį išreiškė viltį, kad pontifikaujant naujai išrinktam popiežiui Pranciškui Vatikano ir musulmonų šalių santykiai pagerės.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

OIC generalinis sekretorius Ekmeleddinas Ihsanoglu savo sveikinime išrinktajam popiežiui rašo, jog tikisi, kad „Islamo ir Krikščionybės santykiai atgaus širdingumą ir nuoširdų draugiškumą“, vadovaujant naujai išrinktam Romos Katalikų Bažnyčios vadovui.

Trečiadienį popiežiumi išrinktas argentinietis pakeitė Benediktą XVI, kurio pontifikatą iš pat pradžių aptemdė daugelį įžeidusios viešųjų ryšių klaidos.

2006 metais popiežius Benediktas XVI išprovokavo įtūžį musulmonų pasaulyje, cituodamas vieną teologinę diskusiją, kurioje musulmonų pranašas Muhammadas įvardijamas kaip karo kurstytojas, kardu skleidęs savo klaidingą mokymą.

E.Ihsanoglu laiške sakoma, kad per „pastaruosius aštuonerius metus OIC ragino ir daug dirbo, propaguodama “istorinio Islamo ir Krikščionybės susitaikymo„ idėją“.

„Šiuo istoriniu momentu norėčiau pakartoti šį raginimą“, rašo E.Ihsanoglu sveikinime ir priduria, kad jis „meldžiasi už jūsų šventenybės didingos ir kilnios misijos sėkmę“.

Kaire įsikūręs pagrindinis sunitų teologinės minties centras – Al Azharo universitetas – ketvirtadienį taip pat pareiškė, kad nori „geresnių ryšių“ su Vatikanu vadovaujant naujajam popiežiui Pranciškui.

„Tikimės geresnių ryšių su Vatikanu, išrinkus naują popiežių“, – Al Azharo mečetės imamo Ahmedo al Tayyebo patarėjas ryšių su kitais tikėjimais reikalams Mahmudas Azabas sakė naujienų agentūrai AFP.

„Kai tik paaiškės naujoji politika, tęsime dialogą su Vatikanu, kuris buvo sustabdytas 2011-ųjų pradžioje, – nurodė M.Azabas. – Sveikiname Šv.Petro Bažnyčią ir visus pasaulio katalikus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius