-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

N.Maduro sveikina Norvegijos pastangas kurti dialogą tarp Venesuelos krizės šalių

Venesuelos prezidento Nicolas Maduro vyriausybė penktadienį padėkojo Norvegijai už jos pastangas tarpininkauti ir kurti dialogą su opozicija, abiems politinės krizės stovykloms pasiuntus į Oslą savo delegacijas.
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidentas Nicolas Maduro ir Bolivaro revoliucija reiškia padėką Norvegijai bei jos palaikymą dialogui už taiką ir suverenumą“, – per tviterį parašė Venesuelos užsienio reikalų ministras Jorge Arreaza.

Tai buvo pirmas oficialus Karakaso patvirtinimas, kad jis dalyvauja, anot Norvegijos, žvalgomosiose derybose Osle.

Per jau kelis mėnesius besitęsiančią priešpriešą tarp Nacionalinio Susirinkimo vadovo Juano Guaido ir socialisto prezidento N.Maduro Venesuelos gatvėse ne kartą buvo įsiplieskęs žmonių gyvybių pareikalaudavęs smurtas.

N.Maduro ketvirtadienį tiesiogiai neminėjo kontaktų Osle, bet nurodė, kad komunikacijos ministras Jorge Rodriguezas vykdo „labai svarbią misiją už taiką vienoje Europos šalyje“.

Kol kas mažai žinoma, koks procesas vyksta Osle, bet Jungtinių Valstijų remiamas opozicijos lyderis J.Guaido, kelių dešimčių šalių pripažįstamas Venesuelos laikinuoju prezidentu, ketvirtadienį paneigė, kad vyksta kokios nors tiesioginės derybos.

Norvegijos užsienio reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad ji užmezgė „pirminius kontaktus su Venesuelos pagrindinių politinių veikėjų atstovais“.

Tai yra „dalis žvalgomosios fazės, siekiant padėti rasti sprendinį padėčiai šalyje“, pridūrė URM.

Kaip praneša žiniasklaida, režimui šiose diskusijose atstovauja J.Rodriguezas ir Mirandos valstijos gubernatorius Hectoras Rodriguezas.

Tuo metu opozicijai, kaip teigiama, atstovauja Nacionalinio Susirinkimo pirmininko pavaduotojas Stalinas Gonzalezas ir buvęs įstatymų leidėjas Gerardo Blyde.

Didelė dalis tarptautinės bendruomenės nusigręžė nuo N.Maduro dėl jo organizuotų rinkimų, plačiai pripažįstamų suklastotais. Be to, šią naftos turtingą Lotynų Amerikos šalį yra ištikęs ekonomikos krachas, o valdžia griežtai malšino opozicijos protestus.

Dėl būtiniausių prekių stygiaus ir kitų sunkumų iš Venesuelos emigravo milijonai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius