Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Pašinianas: Armėnijai gresia karas su Azerbaidžanu

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas pripažino nuogąstaujantis, kad šalis gali vėl įsitraukti į karą su Azerbaidžanu.
Nikolas Pašinianas
Nikolas Pašinianas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Dabar mūsų regione padėtis labai įtempta. Turiu omenyje Azerbaidžano politiką. Ir yra labai didelė karo tikimybė. Taigi, pasakiau, kad turime būti pasiruošę karui“, – N.Pašinianas sakė duodamas interviu, kurį trečiadienį paskelbė Rusijos radijas „Echo Moskvy“.

Armėnijos lyderis pridūrė, kad „Rusija turi visus svertus, visas galimybes, kad neleistų kilti karui“.

N.Pašinianas po derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu sakė, kad iškėlė klausimą dėl Azerbaidžanui Maskvos parduodamų ginklų.

„Ginklų embargas yra kitas pokalbis, ir šį pokalbį tęsime ne vien su Rusija, bet ir Baltarusija, su kitais savo partneriais iš KSSO (Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos)“, – aiškino jis.

Paklaustas „Echo Moskvy“, ar negalėtų pamėginti išsklaidyti įtampos su Baku tiesioginiu pokalbiu su Azerbaidžano prezidentu Ilchamu Alijevu, su kuriuo buvo supažindintas V.Putino per neseniai Rusijoje vykusį Pasaulio futbolo čempionatą, N.Pašinianas atsakė: „Žinote, tai geras sumanymas, bet neturiu jo telefono numerio.“

N.Pašinianas taip pat patvirtino, kad jo sūnus atlieka karinę tarnybą ginčijamame Kalnų Karabacho regione, dėl kurio Armėnija ir Azerbaidžanas kariavo praeito amžiaus paskutiniame dešimtmetyje.

„Tai taikingas žingsnis, nes manau, kad visi suprantame, jog siųsdamas savo sūnų į Karabachą nenoriu, kad ten prasidėtų karas“, – sakė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius