Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Savčenko linksminasi: teigia turinti informacijos apie prezidento P.Porošenkos administracijos planus ją „likviduoti“

Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatė Nadija Savčenko, kurią generalinis prokuroras Jurijus Lucenka praėjusią savaitę apkaltino planavus įvykdyti „teroro aktą“ prieš šalies parlamentą, dabar pareiškė gavusi informacijos apie prezidento Petro Porošenkos administracijos planus ją „likviduoti“, skelbia „Kyiv Post“.
Nadija Savčenko
Nadija Savčenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tyrėjai turi nepaneigiamų įrodymų, kad Savčenko asmeniškai planavo, asmeniškai verbavo, asmeniškai nurodinėjo: kaip čia, šioje parlamento salėje, įvykdyti teroristinį aktą.

Dviem kovinėmis granatomis sunaikinti dvi ložes parlamente, iš minosvaidžių apšaudyti parlamento kupolą, o iš automatų pribaigti tuos, kurie būtų išgyvenę“, – praėjusią savaitę pareiškė J.Lucenka.

Tuomet, išgirdusi kaltinimus, N.Savčenko paneigė norėjusi žudyti, bet pripažino norinti, kad Ukrainoje būtų surengtas karinis perversmas, ir pridūrė, esą šalyje yra daug jos bendraminčių.

Negana to, ukrainietė pasvarstė, kad snaiperiams per įvykius Maidane šaudyti į žmones įsakė savi.

O dabar N.Savčenko, kuri per karą Donbase dvejus metus praleido prorusiškų separatistų nelaisvėje, pareiškė turinti duomenų apie mažiausiai tris įsakymus ją eliminuoti.

„Pirmą kartą įspėjimą dėl prezidento administracijos įsakymo mane fiziškai likviduoti išgirdau iš buvusio administracijos darbuotojo Andrijaus Taranovo, kuris vėliau mirė. Antrą kartą mane įspėjo užsienio žvalgyba“, – Kijeve per spaudos konferenciją kalbėjo N.Savčenko.

„Scanpix“/AP nuotr./Nadija Savčenko Ukrainos Aukščiausioje Radoje
„Scanpix“/AP nuotr./Nadija Savčenko Ukrainos Aukščiausioje Radoje

Jos teigimu, į prezidento administraciją nuvykusi jos sesuo siekė, kad įsakymas „likviduoti“ N.Savčenko būtų panaikintas.

Pati N.Savčenko teigia žinanti apie tris su ja susijusius įsakymus: „Supratau, kad manęs ketvirtą kartą jau nebūtų įspėję. Maniau, kad saugiausia būtų priartėti prie žmonių, kuriems įsakyta mane nužudyti.“

Praėjusį ketvirtadienį per Aukščiausiosios Rados posėdį J.Lucenka pareiškė ketinantis pateikti parlamentui pasiūlymus panaikinti N.Savčenko parlamentarės neliečiamybę.

„Šiandien aš, kaip Ukrainos generalinis prokuroras, pateiksiu Aukščiausiajai Radai pasiūlymus patraukti liaudies deputatę Savčenko baudžiamojon atsakomybėn, sulaikyti ir areštuoti ją“, – sakė jis.

N.Savčenko kaltinimus neigia ir tvirtina, kad apie teroristinius aktus kalbėjusi, nes norėjo pasijuokti iš valdžios. Be to, tokios kalbos esą buvo specialioji operacija – ukrainietė neva organizavo tautiečių sukilimą užimtose Donbaso teritorijose.

Ukrainoje ši buvusi savanorė yra laikoma šiuo metu opozicijoje dirbančios ekspremjerės Julijos Tymošenko sąjungininke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius