-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nacionalinis transliuotojas prašo 2011 metų finansavimą didinti labiau nei numatyta biudžete

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) taryba prašo prie nacionaliniam transliuotojui planuojamų 41,7 mln. litų pridėti dar 2,01 mln.
Rudens sezono pristatymas
Rudens sezono pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui adresuotame kreipimesi LRT taryba teigia, kad 580 tūkst. papildomai prireiks dėl didėsiančių mokesčių už autorių atlyginimus, 470 tūkst. litų teks atseikėti avansui už 2012 metų Europos futbolo čempionato transliaciją, o dar 960 tūkst. litų atsieis numatomos struktūrinės pertvarkos, kompensacijos numatomiems atleisti žmonėms.

Kaip BNS sakė LRT tarybos pirmininkas Dainius Radzevičius, minėtus skaičiavimus tarybai pateikė LRT administracija. Kreipimuisi taryba pritarė posėdyje antradienį.

Trečiadienį šį kreipimąsi svarstė Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas ir sprendimą dėl nacionalinio transliuotojo prašymo ketina pateikti kitą savaitę.

„Šį LRT tarybos prašymą komitetas įvertino kaip realistišką. Komitetas posėdyje pritarė, kad nacionalinio transliuotojo finansavimas yra problema, bet galutinio komiteto verdikto pasakyti negaliu, kol nėra išvadų, kurių tekstą rengėjai pateiks kitą trečiadienį“, – BNS trečiadienį sakė komiteto pirmininkas Valentinas Stundys.

Dabar Seimui pateiktame kitų metų valstybės biudžeto projekte LRT numatyta skirti 41,7 mln. litų – tai yra 5 mln. litų daugiau nei šiemet. Dabar Seimui pateiktame kitų metų valstybės biudžeto projekte LRT numatyta skirti 41,7 mln. litų.

Finansų ministerijos duomenimis, papildomai 2,75 mln. litų siūloma skirti programų siuntimui LRTC komunikacijų tinklais, 1,8 mln. litų – „LTV World“ programai, 530 tūkst. litų – privalomiems avansiniams mokėjimams 2012 metų Londono vasaros olimpinių žaidynių ir 2014 metų FIFA pasaulio čempionato transliacijoms.

Galutinį žodį dėl biudžeto tars parlamentarai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius