Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos išsiliejimas iš gręžinio Meksikos įlankoje bendrovei BP atsiėjo jau 8 mlrd. JAV dolerių

Britų naftos gavybos milžinė BP penktadienį atskleidė, kad milžiniškas naftos išsiliejimas iš gręžinio Meksikos įlankoje bendrovei jau atsiėjo 8 mlrd. JAV dolerių (21,5 mlrd. litų), o ypač didelės sumos buvo išleistos praeitą mėnesį.
Paieškos ir gelbėjimo bei teršalų likvidavimo laivas "Šakiai" stato bonines užtvaras.
Paieškos ir gelbėjimo bei teršalų likvidavimo laivas "Šakiai" stato bonines užtvaras.

„Atsakomųjų priemonių kaina šiuo metu yra apytikriai aštuoni milijardai JAV dolerių, įskaitant reagavimo į išsiliejimą, (teršalų) sulaikymo, pagalbinio šulinio gręžimo, statinės neutralizacijos procedūros ir (pažeisto gręžinio) cementavimo išlaidas; taip pat išmokas Meksikos įlankos valstijoms, išmokėtas kompensacijas ir federalines išlaidas“, – sakoma penktadienį paskelbtame BP pranešime.

Praėjusį mėnesį buvo paskelbta, kad bendrovė dėl šios avarijos išleido 6,1 mlrd. JAV dolerių.

Nafta pradėjo veržtis iš giliavandenio gręžinio, kai jis buvo pažeistas per balandžio 20 dieną nugriaudėjusį sprogimą naftos gavybos platformoje „Deepwater Horizon“. Per šį incidentą žuvo 11 darbininkų, o milžiniška platforma nuskendo po dviejų dienų.

Naftos plūsmas buvo visiškai sustabdytas tik liepos 15 dieną.

BP jau anksčiau prognozavo, kad didžiausia ekologinė katastrofa per JAV istoriją bendrovei iš viso kainuos apie 32,2 mlrd. JAV dolerių, o antrąjį ketvirtį ji patyrė rekordinius nuostolius – 16,9 mln. JAV dolerių.

Penktadienį kompanija pakartojo, kad birželį ji įsipareigojo įsteigti 20 mlrd. JAV dolerių fondą, iš kurio bus mokamos kompensacijos žalą patyrusiems Meksikos įlankos pakrantės gyventojams.

BP pridūrė, kad ruošiamasi pakeisti per sprogimą „Deepwater Horizon“ pažeistą nuo naftos išsiveržimo apsaugantį įrenginį (BOP), kuris neužkirto kelio šiai nelaimei.

Ketvirtadienį inžinieriai nuėmė didžiulį gaubtą, kuriuo buvo surenkama dalis iš gręžinio plūstančios naftos, ruošiantis galutinai uždaryti šį šulinį, nurodė pareigūnai.

Pažeistas BOP bus iškeltas į paviršių ištirti ir bus saugomas kaip daiktinis įrodymas oficialiame tyrime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius