Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 06 /20:11

Nairobyje sugriuvus 6 aukštų pastatui žuvo mažiausiai trys žmonės

Nairobyje sugriuvus šešių aukštų gyvenamajam pastatui žuvo mažiausiai trys žmonės, bet po griuvėsiais gali būti likę daugiau; vyksta karštligiška išgyvenusiųjų paieška.
Nairobyje sugriuvo 6 aukštų pastatas
Nairobyje sugriuvo 6 aukštų pastatas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 3 Kenija Nairobis Namas

Po nelaimės susirinkusi minia žmonių plikomis rankomis iš po griuvėsių ir didelių betono luitų traukė sužeistuosius.

Pasak Kenijos sostinės apygardos policijos viršininko Philipo Ndolo, valdos „Tassia“ gyventojai taip išgelbėjo mažiausiai 10 žmonių.

Aštuoni žmonės buvo nuvežti į ligoninę, nurodė jis.

Kenijos Raudonasis Kryžius pranešė, kad tankiai apgyvendintame netoli tarptautinio oro uosto esančiame Nairobio rajone iš po griuvėsių ištraukta 11 išgyvenusių žmonių.

Patvirtinta, kad žuvo trys žmonės, pranešė Kenijos sostinės apygardos policijos viršininkas Wilsonas Njenga. Pareigūno duomenimis, 21 žmogus buvo išgelbėtas.

Žmonių paieškos tarp griuvėsių tęsiamos. Sunkiąja technika aprūpintos specialios gelbėtojų komandos dirba išvien su savanoriais ir vietos gyventojais, besirausiančiais tarp griuvėsių.

Kol kas neaišku, kiek žmonių buvo pastate nelaimės metu ir kiek jų ten yra likę.

W.Njenga sakė, kad pastate buvo nuomojami 57 butai. Raudonasis Kryžius informavo, kad ten gyveno 22 šeimos. Pasak policijos viršininko, pastato savininkas jame negyveno.

Netoliese medicinos darbuotojai metaliniuose kioskuose įrengė laikiną centrą, prie kurio išsirikiavo virtinė greitosios pagalbos automobilių.

Pastatų griūtys Nairobyje dažnos. Sostinėje labai didelė būstų paklausa, o išsikerojusi korupcija leidžia statytojams nepaisyti statybos reikalavimų.

Rugsėjo mėnesį dėl statybos reglamento pažeidimų sugriuvus mokyklos pastatui žuvo septyni vaikai ir dar dešimtys buvo sužeista.

2016 metų balandį šiaurės rytiniame sostinės rajone sugriuvus šešių aukštų pastatui žuvo 49 žmonės.

2015 metais Kenijoje sugriuvus aštuoniems pastatams ir žuvus 15 žmonių, prezidentas Uhuru Kenyatta įsakė atlikti visų šalies pastatų patikrinimą. Nacionalinė statybų administracija nustatė, kad 58 proc. pastatų Nairobyje yra netinkami gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius