Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namas Vorshoteno miestelyje, kuriame gyvena Rusijos prezidento dukra Marija Putina

Netoli Amsterdamo (Nyderlandai) yra nedidelis miestelis Vorshotenas, apie kurį rusai tikriausiai niekada ir nebūtų sužinoję, jei ne vietos žiniasklaida, paskelbusi, kad čia gyvena Marija Putina, Rusijos prezidento vyresnioji duktė. Todėl leidinio „Sobesednik“ žurnalistė nuvyko į Vorshoteną norėdama įsitikinti savo akimis. Tuo metu olandų laikraštis, kurio tyrimą perspausdino užsienio žiniasklaida, jau nesidžiaugė atskleidęs Vladimiro Putino paslaptį.
Marijos Putinos namas.
Namas Vorshotene (Nyderlandai), kuriame gyvena Rusijos prezidento dukra Marija Putina. Sobesednik.ru nuotr.

„Мes pasigailėjome, kad parašėme apie Putiną ir jo dukterį! Prašome, nieko neklausinėkite mūsų!“ – paprašė.

sobesednik.ru nuotr./Namo, kuriame gyvena Marija Putina, kai kurios butų lentelės – be pavardžių.namas1
sobesednik.ru nuotr./Namo, kuriame gyvena Marija Putina, kai kurios butų lentelės – be pavardžių.

Sobesednik.ru žurnalistė miestelio parduotuvėje kasininkės pasiteiravo, ar teisybę kalba, kad čia gyvena Rusijos prezidento duktė?

„Putino? Žinoma! Visas Vorshotenas žino, kad ji pas mus gyvena su savo vyru. Aš, tiesa, pati jų nemačiau... O gal ir mačiau. Aš juk nežinau, kaip ji atrodo. Užsukite į prekybos centrą netoli jos namų, ten daugiau žino“, – atsakė olandė.

„Kaip atrodo V.Putino duktė, aš nežinau, bet jis pats kartą užsuko pas mus. Neprisimenu, ką būtent jis pirko, kažką iš bakalėjos. Tai buvo prieš kelerius metus“, – paaiškino jaunuolis prekybos centre „Albert Heijn“.

Krimo rajone su šunimi vaikštinėjantis olandas taip pat patvirtino: „Taip, Putina čia gyvena, o Vorshotenas – žmonių, kuriems sekasi, miestas, šiame rajone apskritai gyvena turtingiausieji. Tai labai prestižinė vieta. Štai žiūrėkite – čia pas mus net privati mokykla „Oleander“. Ir aš į ją vedu savo vaikus.“

Krimo rajone vaikštinėjantis su šunimi olandas taip pat patvirtino: „Taip, Putina čia gyvena, o Vorshotenas – žmonių, kuriems sekasi, miestas, šiame rajone apskritai gyvena turtingiausieji. Tai labai prestižinė vieta.

Kalbus vyras paaiškino, kad Nyderlanuose priimta greta namų telefono iškabinti butų savininkų pavardžių sąrašą. Absoliučiai ant visų lentelių tame rajone parašytos pavardės, išskyrus 2 butus 10-ajame namo aukšte. Tiesiog prie sienos laiptinėje šiame name pritvirtintos pašto dėžutės, ant kiekvienos parašyta olandiškai, ar norėtų savininkas gauti mokamą arba nemokamą reklaminę informaciją. Prie buto be pavardės du kartus parašyta, kad „ne“. Durys į laiptinę užrakintos, budėtojos nėra, tik namų videotelefonas.

Žurnalistė iš Rusijos paspaudė mygtuką, po kelių sekundžių užsidegė lemputė: „Аlio.“ Vietoj atsakymo – tyla. Kažkas tylomis žiūri į vaizdo kamerą. Paskambinus kitu to paties buto skambučiu pasikartoja tas pats. Kitas skambutis – į butą, pažymėtą Nr. 400 pirmajame aukšte, kuris atsakė užsidegusia lempute, tyla ir netikėtai lauko durys atsidarė.

„Įėjau į laiptinę, – pasakojimą pradeda žurnalistė. – Prie buto, pažymėto 400 numeriu, durų stovi žilagalvis  senelis su mobiliuoju telefonu. Sprendžiant iš lentelės, jo pavardė J.A. van Bentumas. Jis kažko paklausia olandiškai ir  mosteli į tulpes mano rankose. Tikriausiai pagalvojo, kad esu gėlių parduotuvės darbuotoja.

„Ne, aš iš Maskvos, norėjau sužinoti, ar teisybę rašo, kad čia gyvena žmogus, kurio pavardė Jorritas Faassenas“, – klausiu jo.

„Faassenas? Tai tas, kuris su Putino dukterimi? – pereina į anglų kalbą senelis. – Žinote, jie negali pakęsti žurnalistų, kurie mėgina ką nors apie juos sužinoti. Aš į šį namą persikėliau gyventi prieš kelis mėnesius, bet jau tiksliai tai supratau. Geriau išeikite.“

Pasikeliu, norėdama patikrinti, išeinu iš lifto ir pasijaučiau tarsi būčiau patekusi į spąstus. Aukštas netikėtai sumažėjo beveik dvigubai. Kažkur nuo lubų pasigirdo garsėjantis zvimbesys. Videokameros ar ugniagesių signalas? Tenka išeiti – kad ir kas čia gyventų, jie turi teisę į privatumą.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius