Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Naminių gyvūnų kapinės Bankoke: per gaisrą turguje jų sudegė apie tūkstantį

Antradienio paryčiais Bankoko garsiajame Čatučako turguje po atviru dangumi kilo gaisras. Jo pasekmės siaubingos: sunaikinta apie šimtą parduotuvių ir liepsnose žuvo maždaug 1 000 gyvūnų, skelbia vietos žiniasklaida.
Gaisras Bankoko Čatučako turguje
Gaisras Bankoko Čatučako turguje / 15min koliažas

Pasak valdžios institucijų, gaisras kilo dėl trumpojo elektros jungimo. Priduriama, kad apie žmonių aukas ar sužeidimus nepranešama.

Tačiau naminius gyvūnus ir augintinius pardavinėjančioje turgaus zonoje, kurioje taip pat buvo žiurkių, pitonų ir gekonų, narvuose sudegė paukščiai, šunys, katės ir gyvatės.

Preliminarios apžiūros duomenimis, gaisras apgadino didžiąją dalį iš 118 parduotuvių naminių gyvūnų ir augintinių pardavimo zonoje, kuri užima apie 1 400 kv. m plotą.

Socialinių tinklų nuotrauka/Gaisras Bankoko Čatučako turguje
Socialinių tinklų nuotrauka/Gaisras Bankoko Čatučako turguje

Čatučako rajono biuro duomenimis, gaisras kilo antradienį paryčiais apie 4.10 val. vietos laiku ir buvo užgesintas po pusvalandžio. Socialiniuose tinkluose ir internete paskelbtose nuotraukose matyti liepsnų apimtos didelės lentynos ir apdegę narvai. Atrodo, kad kai kurie iš jų sudegė visiškai.

Pasak BBC naujienų tarnybos, šis incidentas paskatino valdžios institucijas vėl paraginti uždaryti gyvūnų pardavinėjimo zoną, kuri jau seniai kritikuojama dėl prastų gyvūnų gyvenimo sąlygų ir dėl kurios, kaip pranešama, gyvūnai dažnai serga ir miršta.

Čatučakas yra viena didžiausių turgaviečių Pietryčių Azijoje, kurią sudaro siaurų gatvelių labirintas, glaudžiantis dešimtis tūkstančių parduotuvių. Tai taip pat didžiausias ir geriausiai žinomiausias Tailando savaitgalio turgus.

Teigiama, kad kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį čia apsilanko beveik 200 tūkst. turistų.

„AFP“/„Scanpix“/Čatučako turguje pardavinėjamos gyvatės
„AFP“/„Scanpix“/Čatučako turguje pardavinėjamos gyvatės

Tačiau turgaus dalis, kurioje prekiaujama naminiais gyvūnais, veikia visą savaitę. Tai sudaro maždaug keturias iš 27 Čatučako turgaus sekcijų. Ši turgaus zona reguliariai sulaukia patikrinimų.

„Kai čia atvykau, visko nebebuvo, viskas sudegė“, – sakė Amporn Wannasut, vienos iš parduotuvių savininkė, kurią cituoja BBC. Moteris vos gavęs pranešimą apie gaisrą, nuskubėjo į turgų.

42-ejų metų pardavėja be kitų roplių, prekiavo vėžliais, pitonais ir karališkosiomis gyvatėmis kaip naminiais gyvūnais.

„Net nežinau, ką daryti toliau. Manau, kad reikia viską pradėti iš naujo, bet nežinau kaip“, – kalbėjo ji.

Parduotuvės savininkė, vardu Meecha, vietos naujienų svetainei "Thaiger“ pasakojo, kad ją pažadino gyvūnų lojimas, staugimas ir kiti garsai.

„Staiga orą užpildė tiršti dūmai, dėl kurių buvo neįmanoma kvėpuoti“, – pasakojo Meecha, kuri pro langą išlipo į saugią vietą. Kai kurie parduotuvių savininkai iš tiesų gyvena turguje, tačiau neaišku, kiek jų ten buvo kilus gaisrui.

Socialinių tinklų nuotrauka/Gaisras Bankoko Čatučako turguje
Socialinių tinklų nuotrauka/Gaisras Bankoko Čatučako turguje

Grupė „Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais“ (PETA) teigė, kad šis gaisras „pabrėžia, kad reikia skubiai imtis veiksmų“.

„Gyvūnai nėra mūsų pramoga... PETA ragina Tailando vyriausybę užtikrinti, kad ši įstaiga, kurioje kenčia nelaisvėje laikomi gyvūnai, niekada nebūtų vėl atidaryta“, – sakė grupės vyresnysis viceprezidentas Jasonas Bakeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje