Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namuose populiarumą prarandantis Joe Bidenas randa draugų Izraelyje

Jei JAV prezidento Joe Bideno atvykimą į Izraelį trečiadienį – tai pirmasis jo vizitas šioje šalyje tapus prezidentu – būtų galima apibendrinti trimis žodžiais, jie tikriausiai būtų: koks dar Donaldas?
Joe Bidenas Izraelyje
Joe Bidenas Izraelyje / „Scanpix“ nuotr.

Praėjus pusantrų metų po to, kai Donaldas Trumpas paliko Baltuosius rūmus, Izraelio lyderiai jo įpėdinį pasitiko nepaprastai šiltai, tarsi norėdami įrodyti, kad jų meilės romanas su buvusiu prezidentu netrukdys artimiems santykiams su naujuoju.

O J.Bidenas, atrodo, taip pat pasiryžęs įrodyti, kad visomis išgalėmis palaiko Izraelį.

Raudonuoju kilimu išklotoje oro uoste surengtoje sutikimo ceremonijoje Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas pavadino savo kolegą iš JAV „mūsų broliu Josephu“ ir pareiškė, kad „jūs tikrai esate vienas iš mūsų šeimos narių“.

Laikinasis šalies ministras pirmininkas Yairas Lapidas pavadino J.Bideną „didžiu sionistu ir vienu geriausių Izraelio kada nors turėtų draugų“.

Savo ruožtu J.Bidenas tvirtino, kad „mano nuomone, mūsų santykiai yra gilesni, nei kada nors buvo“. Taip pat vienam Izraelio pašnekovui pasakė, kad grįžimas į Šventąją Žemę jam yra „tarsi sugrįžimas namo“.

Tiesą sakant, tikrieji namai šiomis dienomis J.Bidenui nėra tokie svetingi – jis retai sulaukia tokių dosnių pagyrų ar meilių apkabinimų Jungtinėse Valstijose, kur jo reitingai smarkiai smuko. Be to, net dauguma demokratų nenori, kad jis kandidatuotų dar vienai kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius