Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NASA erdvėlaivis pradėjo kelionę iki Psichės asteroido

Kennedy (Kenedžio) kosminių skrydžių centras, Florida, spalio 13 d. (AFP-BNS). NASA erdvėlaivis penktadienį paliko Kennedy (Kenedžio) kosmoso centrą ir pradėjo kelionę į Psichę – objektą, esantį už 3,6 mlrd. km, galintį pateikti užuominų apie tokių planetų kaip Žemė vidų.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 2 NASA Asteroidas

Tai nieko kita neprimenantis pasaulis: daug metalų turintis asteroidas, kuris gali būti mažos planetos liekanos, o galbūt – visiškai naujo tipo dangaus kūnas.

„Mes mokysimės įvairių naujų dalykų, kaip šie daiktai skrieja per Saulės sistemą, jie atsitrenkia vienas į kitą ir sukelia evoliuciją to, ką turime šiandien, mūsų Saulės sistemą“, – sakė NASA vadovas Billas Nelsonas (Bilas Nelsonas), prieš pat 10 val. 19 min. vietos (17 val. 19 min. Lietuvos) laiku, kai pakilo daugkartinio naudojimo raketa „SpaceX Falcon Heavy“.

„Mes asmeniškai arba robotiškai aplankėme pasaulius, pagamintus iš uolos, pasaulius, pagamintus iš ledo, ir pasaulius, pagamintus iš dujų (...) tačiau tai bus pirmas kartas, kai aplankysime pasaulį, turintį metalinį paviršių“, – vyresnioji mokslininkė Lindy Elkins-Tanton (Lindi Elkins Tenton) sakė žurnalistams anksčiau šią savaitę.

Furgono dydžio zondas turėtų pasiekti savo paskirties vietą Asteroidų juostoje tarp Marso ir Jupiterio 2029 metų liepą.

Per dvejus metus jis pasitelkdamas savo pažangių instrumentų rinkinį tyrinės Psichę, ieškodamas įrodymų apie seną magnetinį lauką ir tirdamas jo cheminę bei mineralinę sudėtį, taip pat topografiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius