-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NASA pirma laiko nusprendė paskelbti filmuką apie pasaulio pabaigą

Internete anksčiau nei planuota paskelbtas NASA filmukas apie pasaulio pabaigą, kurios laukiama gruodžio 21-ąją, skelbia „The Independent“.
Saulei iš raudonosios milžinės virstant baltąja nykštuke ji praras didžiąją dalį savo masės ir visos planetos nutols. Tai gali destabilizuoti jų orbitas ir planetos gali vienos su kitomis susidurti.
Pasaulio pabaiga, pasak NASA, tikrai neateis. / Marko A. Garlicko / Space-art.co.uk nuotr.

Vaizdo įrašą planuota paskelbti kitą dieną po numatomos pasaulio pabaigos, mat jis prasideda būtent taip: „2012 metų gruodžio 22-oji. Jei jūs žiūrite šį video, tai reiškia tik viena. Pasaulio pabaiga vakar neatėjo“. 

NASA bando paneigti pranašystes apie pasaulio pabaigą, siejamą su majų kalendoriumi. NASA jau ne kartą buvo paskelbusi, kad jokių požymių apie apokalipsę nėra. 

„NASA yra tokia tikra, jog pasaulio pabaiga neateis, kad vaizdo įrašą išleido anksčiau“, – rašoma ties „Youtube“ gruodžio 11-ąją patalpintu įrašu.

Argumentas po argumento įraše paneigiamos ir kitos pasaulio pabaigos pranašystės. Tikinama, jog saulė neapšvitins atmosferos ir į Žemę jokia kita planeta nesirėš. 

Keletas pranešimų paskelbta ir NASA internetiniame dienoraštyje, kuriame paaiškinama, kodėl visgi pasaulio pabaiga neateis. „Pasaulio pabaiga 2012 metais neįvyks. Mūsų planetai viskas puikiai klostosi jau daugiau nei 4 mlrd. metų. Savo sritį išmanantys mokslininkai įsitikinę, kad jokių grėsmių 2012 metais planetai nekils“.  

Mokslininkai įtikinėja, kad taip, kaip jūsų kalendorius, kabantis virtuvėje baigia galioti gruodžio 31-ąją, taip ir majų kalendorius nebeegzistuos po gruodžio 21 dienos. Ši data tiesiog simbolizuoja majų kalendoriaus pabaigą. 

Gruodžio 21-osios kai kurie planetos gyventojai laukia su nerimu. Jau skelbta, kad Rusijoje ir Kinijoje masiškai perkamos žvakės ir degtukai. Kinijoje vienas ūkininkas pradėjo gaminti rutulius, kuriuose esą galima išgyventi ir cunamį, ir pasaulio pabaigą.

VIDEO: ScienceCasts: Why the World Didn't End Yesterday

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius