Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NASA kol kas nepateikė raštiško kvietimo „Roskosmos“ vadovui D.Rogozinui atvykti į JAV

Amerikiečių pareigūnai kol kas nepateikė raštiško kvietimo „Roskosmos“ vadovui Dmitrijui Rogozinui atvykti į Jungtines Valstijas susitikti su NASA administratoriumi, trečiadienį patvirtino Rusijos kosmoso agentūra.
Dmitrijus Rogozinas
Dmitrijus Rogozinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Oficialaus kvietimo kol kas negauta“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė „Roskosmos“ atstovai.

Buvęs premjero pavaduotojas D.Rogozinas yra vienas iš Rusijos pareigūnų, kuriems JAV dar 2014 metais paskelbė sankcijas dėl numanomo vaidmens Ukrainos krizėje.

Tuo metu amerikiečių leidinys „Houston Chronicle“, remdamasis NASA atstove spaudai Megan Powers, pranešė, kad D.Rogozinas pakviestas kitų metų pradžioje drauge su NASA vadovu Jimu Bridenstine'u dalyvauti viename JAV forume.

Laikraščio žiniomis, kvietimas buvo neformalus, bet D.Rogozinas „pritaria šiai minčiai“.

Pasak „Roskosmos“ atstovų spaudai, agentūrai kol kas nebuvo pateikta ir dokumentų, susijusių su potencialiu sankcijų D.Rogozinui laikinu atšaukimu.

Anksčiau kelios žiniasklaidos priemonės paskelbė, kad D.Rogozinui laikinai gali būti įšaldytos sankcijos, siekiant sudaryti galimybę jam apsilankyti NASA renginyje.

Kosmosas yra viena iš nedaugelio sričių, kur JAV ir Rusijos bendradarbiavimas išliko glaudus, abiejų šalių santykiams smarkiai atšalus dėl Maskvos vaidmens Ukrainos ir Sirijos konfliktuose bei daugelio kitų problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius