Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO ėmėsi drausminių veiksmų dėl Turkijos įžeidimo Norvegijoje

NATO ėmėsi drausminių veiksmų prieš vieną asmenį dėl kelių incidentų Norvegijoje, kuomet Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir šiuolaikinės Turkijos „tėvu“ laikomas Mustafa Kemalis Ataturkas buvo pavaizduoti priešais, pranešė Aljanso generalinis sekretorius.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/AP nuotr.

Toks incidentas įvyko per NATO karines pratybas Norvegijos pietiniame Stavangerio mieste praėjusią savaitę. Dėl to Ankara atšaukė 40 savo karių.

Šeštadienį kalbėdamas telefonu su Turkijos prezidentu NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas „dar kartą atsiprašė dėl šių incidentų“ ir pasakė, kad „prieš susijusį asmenį buvo imtasi drausminių veiksmų ir kad įvedamos procedūros siekiant užkirsti kelią bet kokiam panašiam incidentui ateityje“, sakė Aljanso atstovas.

Turkijos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, vienu atveju pratybų scenarijuje M.K.Atatiurkas ir R.T.Eerdoganas stende buvo pavaizduoti kaip priešai. O antruoju atveju virtualaus scenarijaus metu R.J.Erdogano vardu, kaip bendrininkaujančio su „priešiškos valstybės lyderiu“, buvo sukurta pokalbių svetainės paskyra.

J.Stoltenbergas penktadienį atsiprašė Turkijos, kuri turi antrąją pagal dydį kariuomenę po JAV tarp NATO narių, kai šis incidentas sukėlė Turkijos prezidento pyktį. Dėl šio incidento gali dar labiau padidėti įtampa tarp Ankaros ir jos sąjungininkų.

J.Stoltenbergas šeštadienį R.T.Erdoganui sakė, kad dėl šio incidento kaltas minėtas asmuo ir kad tai neatitinka NATO pozicijos. Jo teigimu, susijęs asmuo buvo pasamdytas Norvegijos kariuomenės ir nėra susijęs su NATO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius