-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoja: JAV dėmesys Europai nesumažėjo

JAV dėmesys Europos saugumui po Baltųjų rūmų administracijos pasikeitimo nesumažėjo, pareiškė NATO generalinio sektoriaus pavaduotoja Rose Gottemoeller Suomijos sostinėje sekmadienį, pranešė agentūra TASS.
Rose Gottemoeller
Rose Gottemoeller / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Europa NATO

„Aš nematau, kad JAV trauktųsi iš Europos. JAV gynybos 2018 metų biudžete numatyta 1,4 mlrd. dolerių Europos saugumo užtikrinimo iniciatyvai. JAV veiksmai šiuo atveju patvirtina daugiau nei žodžiai“, – sakė ji.

R.Gottemoeller žodžiais, Europos Sąjungos ir NATO bendradarbiavimo plėtra saugumui ir gynybai stiprinti turėtų kompensuoti visuomenės pasitikėjimo trūkumą užtikrinti saugumą senajame žemyne.

„Europos visuomenę buvo ištikusi krizė, jei taip tai galima įvardinti, dėl institucijų gebėjimo tikrinti saugumą ir gynybą. Todėl ES ir NATO privalo toliau plėtoti bendradarbiavimą, juk tai – tarptautinės teisės užtikrinimo garantai. Ir kartu tai yra įtakinga jėga sugrąžinti visuomenės pasitikėjimą“, – sakė ji.

„Mes privalome susigrąžinti pasitikėjimą dėl gebėjimo išties pasiekti rezultatų saugumo ir gynybos srityje“, – pabrėžė R.Gottemoeller.

Pasak jos, šiuo požiūriu ES ir NATO bendradarbiavimas gerokai naudingesnis nei funkcijų dubliavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius