Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 11 /08:31

NATO ir ES ragina atkurti ramybę Makedonijoje po 22 žmonių gyvybių nusinešusio susirėmimo

NATO ir Europos Sąjunga sekmadienį paragino atkurti ramybę Makedonijoje, kai mažiausiai 22 žmonės žuvo per policijos ir vienos ginkluotos grupuotės susirėmimą, didinantį nuogąstavimus dėl neramumų Balkanų regione, kurie gali būti susiję su etniniais albanais.
Makedonijoje baigėsi operacija prieš numanomą ginkluotą albanų grupuotę.
Makedonijoje baigėsi operacija prieš numanomą ginkluotą albanų grupuotę. / „Scanpix“/AP nuotr.

„Raginu visus elgtis santūriai ir vengti tolesnio eskalavimo – vardan šalies ir viso regiono interesų“, – sakoma NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo pranešime.

Policija sekmadienio vakarą pranešė, kad jos operacija prieš ginkluotą grupuotę šiauriniame Kumanovo mieste jau baigta.

„Grupuotė neutralizuota“, – sakė naujienų agentūrai AFP policijos atstovas Ivas Koteskis ir pridūrė, jog neramią teritoriją Kumanovo mieste, esančiame už maždaug 40 km į šiaurę nuo Skopjės, „kontroliuoja policija“.

Aštuoni policijos pareigūnai žuvo, o 37 buvo sužeisti per susišaudymus, prasidėjusius šeštadienį paryčiais, o incidento vietoje rasta dar 14 žuvusių žmonių, anksčiau informavo policijos atstovas.

Grupuotė neutralizuota, – sakė naujienų agentūrai AFP policijos atstovas Ivas Koteskis.

Užpuolikai priklausė „itin pavojingai teroristų grupuotei“, tarp kurios narių esama asmenų, ieškomų pagal tarptautinius arešto orderius, nurodė I.Koteskis.

Tą grupuotę sudarė per 30 žmonių. Dauguma jų buvo Makedonijos piliečiai, taip penki numanomi albanai iš Kosovo – kaip manoma, grupuotės lyderiai – ir vienas Albanijos pilietis, aiškino policijos atstovas.

Kaip praneša Vidaus reikalų ministerija, apie 20 užpuolikų, kurie pasidavė šeštadienį, bus atvežti į teismą Skopjėje, o dėl šių kruvinų neramumų pradėtas tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius