-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO ir Rusijos santykių grįžimui į ankstesnį lygį reikės daug laiko ir pastangų

Po Rusijos ir Gruzijos konflikto sustabdytam NATO ir Rusijos bendradarbiavimui reikės nemažai laiko ir pastangų, kol Aljanso santykiai su Rusija vėl grįš į ankstesnį lygį, teigia Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.
Darbininkai Tiranoje, Albanijos sostinėje, rengiasi iškelti NATO vėliavą.
NATO vėliava

Tai ministras pareiškė po šeštadienio vakarą įvykusio NATO ir Rusijos tarybos posėdžio, kuriame įvertintos Aljanso ir Rusijos bendradarbiavimo perspektyvos.

V.Ušacko teigimu, Lietuva remia NATO ir Rusijos bendradarbiavimą, bet jis turi būti grindžiamas tarptautinių įsipareigojimų vykdymu.

„Bendri saugumo iššūkiai skatina mūsų bendravimą pakylėti į naują lygmenį. Lietuva yra bendradarbiavimo NATO–Rusijos taryboje šalininkė, tačiau ilgalaikė sąveika turi būti grindžiama pasitikėjimu ir tarptautinių įsipareigojimų vykdymu. Todėl turime tartis tiek tais klausimais, dėl kurių sutariama, tiek tais, dėl kurių nuomonės išsiskiria“, – pranešime spaudai cituojamas V.Ušackas.

Lietuvos diplomatijos vadovo teigimu, šiuo tikslu svarbu plėtoti dialogą ne tik vyriausybiniu, bet ir parlamentiniu lygiu.

Tai pirmasis NATO–Rusijos Tarybos susitikimas ministrų lygiu po šių metų balandžio 4 dienos NATO viršūnių susitikimo sprendimo formaliai atnaujinti NATO–Rusijos Tarybos veiklą. Tarybos veikla buvo įšaldyta po Rusijos ir Gruzijos konflikto 2008 metų rugpjūčio mėnesį.

Lietuva iš pradžių skeptiškai vertino sprendimą atnaujinti formalų NATO ir Rusijos bendradarbiavimą, argumentuodama tuo, kad Maskva nevykdo įsipareigojimų, kuriuos prisiėmė dėl konflikto Gruzijoje sureguliavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius