Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

NATO pajėgų Europoje vadas: Rusija vykdo destabilizavimo kampaniją

Rusijos prezidentas sako, kad jam visai nerūpi, ar Rusijos piliečiai kišosi į Jungtinių Valstijų rinkimus, nes jie esą neatstovauja valstybinėms institucijoms.
V.Putinas kreipėsi į dešimtis tūkstančių gerbėjų Maskvos Lužnikų stadione
V.Putinas kreipėsi į dešimtis tūkstančių gerbėjų Maskvos Lužnikų stadione / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NATO

Kremlius paviešino Vladimiro Putino interviu Amerikos televizijai NBC, kur jis pripažįsta, kad visai įmanomos privačios iniciatyvos, bet kol tai nepažeidžia Rusijos įstatymų, persekioti įtariamųjų nesą pagrindo. Jis sako, kad pažįsta Jevgenijų Prigožiną, bet nelaiko jo draugu.

Vadinamojo „trolių fabriko“ savininkui ir dar 12 asmenų Amerikoje pateikti kaltinimai, bet Putinas sako, kad savo piliečių Rusija neišduoda. Nors ir į Amerikos ir į kitų šalių institucijas laužėsi programišiai, siejami su Rusijos karine žvalgyba bei saugumu, V. Putinas neigia, kad turi tokių pajėgumų.

Tuo metu NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas perspėja, kad Rusijos vykdoma destabilizavimo kampanija plečiasi, bet ir jis pripažįsta, kad Amerikos žvalgybos agentūros daro nepakankamai, kad duotų tam atkirtį.

„Rusija vykdo destabilizavimo kampaniją, siekdama pakeisti tarptautinę tvarką, suskaldyti NATO ir pakirsti Jungtinių Valstijų lyderystę pasaulyje. Nemanau, kad įvairių mūsų agentūrų bendradarbiavimas veiksmingas, nes su savo energija ir susitelkimu mes galime pasiekti daugiau“, – sakė NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas gen. Curtis Scaparrottis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius